** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Cyklar cyklar mera mera cyklar...

Kaos? Nix, även om det ser så ut. Cyklar finns det i tusental vid stationen i Uppsala och det skulle kunna vara ett riktigt kaos här. Det har det varit.

Så är det inte längre. Kommunens cykelvärdar (i gula jackor, ingen fångad här) håller vid rusningstider ordning och hjälper folk att hitta platser, fixar och donar så att cyklarna står i prydliga rader även när de inte får någon riktig plats vid cykelställen. 

Det är ordning och reda för övrigt också: övergivna cyklar eller de som inte har använts på länge möter sitt öde så småningom... 

Stationsområdet är numera även den plats där alla bussar, både i stadstrafikens dito och de som åker ut från stan, passerar. Trängsel? Ja!

 

Sist en bonusbild: en "festcykel" utanför Flustret en mycket tidig morgon. Brus? Ja, var tvungen att dra upp ISO på grund av den tidiga timmen och det gillar inte min kamera så mycket. Brusreducering i PSE gör ingen större skillnad...

ksjdf

Inlagt 2012-09-11 23:17 | Läst 2509 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det brukar finnas massor med lediga cykelställ på andra sidan spåren, men det verkar inte som om folk är så sugna på dem. Jag tyckte till och med jag såg att de monterat upp sådan även borta vid den tomma plätten mellan Stationsgatan, Strandbodgatan och spåren.

Om trångt med bussar gjorde jag en kort illustration förra året.
http://www.fotosidan.se/blogs/ztenlund/tidtabellsenligt-busskaos.htm
Svar från RHelena 2012-09-14 19:06
Trycket är stort väster om stationsområdet, kanske borde skyltning upp att det är gott om plats för cyklar på andra sidan. Stationsområdet är tacksamt ur fotografiskt perspektiv, där händer det massor hela tiden!
Brus eller ej, partycykeln får mig att le! :-)
//ewa
Svar från RHelena 2012-09-14 19:08
Cykelägaren har lagt ner en del jobb på sin cykel, det står klart.. Och sedan glömt den kvar. Nu är den borta, förhoppningsvis har ägaren hämtat den i stället att någon annan har blivit sugen på att äga den!
Vilken kul liten reportage om cyklar! Uppsala är en riktigt cykelstad så man skulle kunna ha det som motiv för en egen bildsamling, projekt, photowalk eller "utmanning" tror jag ni säger här, ( håller på att lära mig fotosidan.se)
Svar från RHelena 2013-01-02 18:21
Uppsala är cykelstaden utan like; när jag cyklar så tycker jag att det är för mycket andra cyklister i farten, när jag går är det samma sak, och när jag sitter bakom ratten så tycker jag definitivt att det finns på tok för mycket cyklister överallt... Den nya bron söder om Islandsfallet har minskat trängseln på Islandsbron i alla fall!
Ett projekt kring cyklar och cyklister låter inte alls dumt! Det är bara att sätta igång... lycka till!
Tack för kommentaren!
pedrodefig 2013-01-03 16:31
Nej, men allvarligt, det klickade till när jag såg dina bilder på cyklar. Fast projektet får vänta tills jag kommer tillbaka till Uppsala, bor utomlands just nu. Kanske till våren...