Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Den svarta känslan ihop med svartvitt

Det har varit omöjligt att frigöra sig från den konstiga känsla som har övermannat en sedan i fredags när beskedet om terrorn i Norge nådde oss. Amy Winehouses röst har malt runt i huvudet hela dagen också. Vädrets makter har visat sina krafter med starka vindar hela natten och hela dagen och så verkar det fortsätta även denna natt . Naturen visar sitt missnöje med sakernas tillstånd, känns det som.

Att fotografera ett upprört hav är inte så lätt. Vågorna som bryter låter sig inte fångas utan vidare. En viktig ingrediens, ljudet,  saknas i bilderna. Att prova med svartvitt känns helt rätt, kanske för den sparsmakade färgskalan in något som annars saknas?

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-07-24 23:20 | Läst 2060 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Även i Canada (om än inte på Saltspring) har vädret visat sitt misstag. I Ontario rasar de värsta skogsbränderna på 50 år. Samtidigt har stormvindar knäckt åtta kraftledningspyloner, något jag aldrig hör talas om i Sverige. "Ingenting vi ser ofta", konstaterade en talesperson från kraftbolaget lakoniskt. 13000 människor i trakten är utan el nu, och det lär nog ta ett tag innan de får upp nya pyloner.
Svar från RHelena 2011-07-25 11:55
Samtida skogsbränder och stormvindar i samma land låter makalöst, men Canada är ju ett stort land. Våra vindar här har inte varit av stormkaraktär, men kraftiga nog för att man ska kunna känna samma fascination som Muminpappan inför en storm, om man nu är lagd åt det hållet. "Det blåser upp till storm. Kom ungar, så tar vi ut roddbåten på en tur!" Nej, så gör inte jag... Jaså det heter pyloner. Inte har man hört talas om att de kan knäckas. Det har knappeligen skett i Sverige, inte ens när Gudrun drog fram.
Många tankar snurrar i huvudet på mig efter allt som hänt. Fina bilder i S/V och den med svanen och ungarna gillar jag.
Svar från RHelena 2011-07-25 12:18
Visst är det så. Idag tittar solen fram i alla fall och vindarna har lugnat sig en aning. Den vanliga vardagen tar över så smått, tiden arbetar för det, men i Norge är det så många som har har en sådan lång resa att gå till den vanliga vardagen.