Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Ett dygn med fotofestivalen i Uppsala

Vernissage - Planket - under byggplast, mingel mingel mingel! En del av utställarna hade lyckats locka mycket folk till tillställningen så det blev viss trängsel under gemytliga former under plasten. Ibland fick man ett Niagarafall i nacken via gliporna i plasten, men närvarande barn tyckte det var jätteroligt! Mina supportfunktioner (dottern ända från storstaden...!) anländer och strålar i kapp tillsammans med Tobbe.

 

Man får nya fotobekanta via dessa arrangemang; Ulla (nedan) och jag har hunnit träffas ett flertal gånger, varje dag faktiskt under de gångna tre dagarna! Charlotte, Per och Björn är ytterligare nya namn att lägga på minnet. Sisi känner jag från fotokurstiderna. Ytterligare ca 30 till samsas här under plasten, men jag har inte riktigt koll på alla. Många fina foton!

                     

 

Fotovänner dyker upp - här Lena och hennes man. Lena undrade hur det kom sig att hon hade missat arrangemanget. Jag hade inget svar på det. Det är förresten fler som har ställt samma fråga, Per "Otten" till exempel. Men, det kommer ett nästa år med en ny festival har jag hört.

 

Ytterligare en dotter dyker upp i all hast fast hon egentligen inte hade tid just nu. Jag var glad för den snabba titten och träffen! 

 

Delar av familjen äter middag ihop på en trevlig pub.

 

Hemåt i hällregn....

                   

 

En ny dag och hällregnet fortsätter. Utryckning till sambandscentralen på Hotel Gillet där jag jobbar som fotofestivalvolontär. Anna och Idit har hållit i det mesta i arrangemangen under lång tid; de borde se rätt trötta ut, men det gör de inte!

 

 

Gillets lokaler rymmer inte bara fotoutställningar och föreläsningar utan även en utställning med namnet Kamera Mastersamling! Fantastiskt roligt! Ron Noteborn ställer ut sin samling av gamla kameror för första gången någonsin. Har ni möjlighet så gå och se hans klenodor, de är kvar under söndagen!!!

 

Ron Noteborn till höger, Johan Margulis till vänster (den sistnämnde ställer ut fotokonst och lite till samt har en föreläsning).

  

   

   

 

Ibland tittar jag ut och frågar mig; när slutar det regna? Förvånansvärt många trotsar det dåliga vädret och kommer för att se utställningar och lyssna på föredragen. Glädjande!

 

Gör en hjälputryckning till Uppsala Kongress och Konsert där ett antal utställningar pågår. Alltid lika kul att kliva innanför dörrarna här!

    

 

Avslutar min dag genom att lyssna på Kenneth Gunnarsson då han pratar med temat Fotografin i backspegel, idag om gestaltande fotografi. Inspirerande som tusan! Synd att jag inte hade hört gårdagens föreläsning...

Klockan är närmare 18, dagen är slut för min del (tror jag i alla fall), tumlar ut och blir förvånad - det har slutat regna!!!

 

 

 

Inlagt 2011-08-20 20:58 | Läst 1808 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trevliga bilder...ALLA...förutom där det ser ut som om jag har dubbelhaka, hahahaaa =)
Vilka hektiska dagar du har Rauni, glöm inte att ta ett djupt andetag däremellan.
Det var många fina bilder på planket.

Gamla kameror och teknik är ett stort sudderi suddera för mig =) Jag tittar gärna på dem, mest för dess fina, gamla former. Men mer än så är det inte.
Kram Lena
Svar från RHelena 2011-08-20 21:46
Roligt att ni tittade förbi! Har noterat att ALLA som ser glada ut på bild har rynkor, dubbelhaka eller dylikt. Sura miner ger fina ytor fast hur skulle det se ut på mingelbilder...? :-)

Lite hektiskt är det, men det är väl ovanan, första riktiga jobbveckan efter semestern är över nämligen. Fotofestivalen är ett fritt val helt i mitt schema och särskilt mycket jobb har inte jag jämfört med några andra.
Lysa 2011-08-21 10:46
Lena, jag såg bilden på dig och tänkte - nä, så ser inte Lena ut! :-)

Inte heller din man!


Men, vad roligt det skulle vara att vara med om detta, om man får som Enköpingsbo förstås.
Jag tänkte trotsa regnet och ge mig ut på stan idag, men min ipad visar bara en blank sida när jag surfar till uppsalafotofestival.se så det var inte så lätt att veta var de olika arrangemangen är. Gör nog ett nytt försök i morgon :)
Svar från RHelena 2011-08-20 23:31
I morgon ska solen skina och www.uppsalafotofestival.se finns även på din Ipad (hoppas jag)! Några ställen utöver Gillet och UKK är Fyrishov, Akademihotellet, Godsmagasinet, Ekocaféet, UFS och Planket vid Martin Luther Kings plan + säkert något ställe till.
It's been a hard days night för dig i dag. Trevlig dokumentation. Ska försöka hinna med att kolla in de gamla kamerorna i morgon. Det var roligt att få träffa dina gulliga döttrar :-). Jag har varit lite krasslig i dag och åkte bara in och hjälpte till med stängningen av planket. Öppnar i morgon och sedan blir det porträttfotografering i tältet.
Svar från RHelena 2011-08-20 23:37
Tack! Du som har lite intresse för gamla kameror har säkert nöje av Rons samling!
Trevligt med döttrar som intresserar för morsans intressen! Den äldsta ska förresten ta över min tidigare systemkamera och den yngre köpte en systemkamera förra året.
Aha, det var du som stängde Planket! Var lite osäker om det var min uppgift så vi svängde förbi där för en koll strax efter 21, allt var ju klart där noterade vi.
Hej Rauni. Tänk om jag fick vara med om allt detta. Jag är klart för gammal så orken hade kanske inte räckt men vem vet.............

Vilket fint konserthus ni har. Mysigt få se delar av din familj. En mycket värdefull dokumentation du gjort. Jag har alltid tyckt det är de viktigaste bilderna.

Nu hoppas jag du sover inför morgondagen.
God natt på dig och sov gott. Nu skall jag skriva min Blogg.

Nu kom fotomaken förbi mitt datorrum och fin syn på de kameror som är modell äldre. Jag blev därför tvungen att låta honom studera dessa. Han hälsar till dig.
Svar från RHelena 2011-08-20 23:43
Min insats under festivalen har varit ytterst blygsam, men det har varit trevligt att vara med och hjälpa till något lite i alla fall. I morgon går jag en macrokurs under några timmar - kul!
Konserthuset har väckt mycket blandade känslor, framförallt var det så under huset planeringsstadium. Huset tillhör mina favoritbyggnader i stan!
Gun-Inger Arvidsson 2011-08-20 23:52
Lycka till i morgon. Du skriver klart hur kursen var.
Hoppas någon gång få se arkitekturen på detta hus.

Hej igen
Gun-Inger
Uppsalaplanket verkar roligare än Stockholmsplanket. Jättefina porträtt visar du på fotografvänner!
Svar från RHelena 2011-08-21 21:57
Tack du; fotografvännerna är fina och då blir bilderna fina! Har väldigt dålig koll på Stockholmsplanket, vet bara att de hade igår lika dåligt väder som vi. Men idag kom solen fram och vår variant av Planket fanns fortfarande kvar!
Vilket fint arrangemang det här verkar vara - grattis till bra jobb!

Hoppas det återkommer, är gärna med - om man får som Enköpingsbo.
Svar från RHelena 2011-08-21 22:01
Första fotofestivalen gav nog mersmak för många! Jag var en liten bifigur i sammanhanget, men bifigurer behövs för att det ska fungera förstås och det har varit kul!

Enköping är ju nästan Uppsala! Vad jag vet har man inte krävt info om bostadsadressen vid anmälningarna till Planket. Det blir nog en ny festival och nytt Planket nästa år, fast det är ju inte jag som bestämmer....
Kan bara säja BRA JOBBAT. Alltid extra knepigt när vädret är lite emot.
Som Lena påpekar,Glöm inte tagga ner och njuta lite ibland.
EN massa bra//Kurre
Svar från RHelena 2011-08-21 23:03
Tackar! När vi tog ner bilder från Planket idag sade vi till varandra att värre väder kan man ju inte få under en fotofestival. Alltså, allt kan bara bli bättre nästa år!
Arbetsveckan väntar så det blir de vanliga spåren igen, dvs lite lugnare liv!