Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Flyttdags

Hösten. Det är flyttider för väldigt många just nu. Bostadsort ska bytas mot en annan. Många väljer att flytta väldigt långt bort. Som 96-åringen Eva i Blekinge som häromdagen emigrerade till Thailand. Hon hade visst aldrig varit utomlands, men det verkade inte vara något hinder! Det var så ensamt på hemmaplan (förståeligt, inga jämnåriga kvar). Sonen med sin familj bor i Thailand så varför inte flytta?! En tuff dam, måste man säga!

Dessa flyttfåglar är också på väg. De kom i större och mindre grupper i solnedgången, väldiga mängder blev det totalt. Fast de var faktiskt på väg åt "fel" håll, norrut.

Det var väl bara en tillfällig flytt, över en natt eller två. Nu har ett par veckor gått sedan dess så kanske har de allesammans styrt kosan åt rätt håll vid det här laget.

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-09-30 22:31 | Läst 2778 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är bestämt Canadagäss!

Intressant med damen som vid hög ålder flyttar till Thailand. Vi har en god vän som vid nästan 90 flyttade hit till ön för att bo med sin dotter och hennes familj. Jag tror dock att det har varit ganska jobbigt för henne. Hon verkar besöka Sverige mest varje år. Idén att flytta till något nytt är god (fråga mig, jag har prövat :-)), men det är nog lättare när man är lite yngre.
Svar från RHelena 2011-10-01 20:05
Det ÄR kanadagäss! När man hörde dem kunde man inte ta miste på vilka som var på väg...
Den 96-åriga Eva var inte säker på att hon skulle klara den långa flygresan. Hon tyckte dock att om hon skulle dö under resan så skulle det vara helt ok... Tror att medpassagerade hade nog inte tyckt detsamma...Senare rapporter redovisar att hon har kommit fram. Skönt för alla!