Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Fotofika i Uppsala blir av! - Lördag 21/5 kl 11 - Fågelsången!

Fotofikat (Uppsalavarianten "Ellens") blir av! Hemliga, trevliga gäster utlovas! Fotosnack! Vackra vyer! Goda bakelser! Lättklätt* i Stadsparken för den som vill utvidga vyerna! Eller kanske en promenad i stan, upp till slottet eller någon annanstans?! (De sistnämnda utvidningarna efter fikat, på egen hand för den som vill....).

Via erhållen insideinformation kan meddelas att någon FS-medlem lär dyka upp med sin splitternya kamera, en annan med ett hemmafynd härstammande från 1950-talet. Kanske mer överraskningar är att vänta?!

Så här vackert är det vid Fågelsången. Inget löfte ges om att det blir lika vackert på lördagen... Konditori Fågelsången skymtar fram med sina gamla neonskyltar, huset rakt fram på bilden.

 

Flustret ligger mittemot Fågelsången, på andra sidan av Svandammen. Flustret är dekorativt! Faktiskt en helt ny byggnad vilket man inte skulle kunna tro, en eldsvåda något år sedan förstörde ju originalbyggnaden helt. 

 

På väg till Stadsparken, förbi Flustret.

 

*Lättklätt: småfrysande tjejer är Stadsparkens ständiga gäster.

 

Det är inte så kallt alla dagar, en halsduk är överflödig denna dag. Solen värmer kanske.

 

En iskall dam var synlig i Stadsparken ett flertal dagar i år. Undrar vart hon tog vägen, en dag var hon bara spårlöst borta.

 

Konditori Fågelsången: http://www.konditorifagelsangen.se/

 

 

Inlagt 2011-05-18 22:02 | Läst 3818 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul initiativ. Tyvärr är jag i Dalarna på lördag, men förhoppningsvis blir det fler tillfällen. Fågelsången - Uppsalas svar på Ellens, eller? / mvh FiCa1
Svar från RHelena 2011-05-18 22:50
De två tidigare fotofikorna har varit uppskattade så fortsättningsträffar är sannolika. Håll utkik för info i bloggarna. Vi kan tacka Per O (Otten) och Lena P (Nordik) för initiativet!
Ja visst, ett slags Ellens i Uppsala! Somliga deltagare har varit synliga både på Ellens i Sthlm och på fotofikat i Uppsala.
Hoppas ni får det skoj :-)! Jag ska försöka komma nästa gång :-)! / Agneta
Svar från RHelena 2011-05-19 19:03
Japp! Håll utkik efter nästa träff!
Vinter!? Tänk, den hade jag nästan glömt bort ;-)
Svar från RHelena 2011-05-19 19:04
Minnet är kort! Men snart är vi där igen, fortare än vi anar....
Är det så där det ser ut i Uppsala just nu? Det måste vara den globala uppvärmningen! Faktiskt riktigt fina bilder på småflickorna. Jag tycker om att fotografera barn, men har aldrig försökt med sådana som är gjutna i brons. Det går bestämt det med. :-) Undrar vem som kostat på dem halsdukar?
Svar från RHelena 2011-05-19 19:51
Tack och lov har inte väderprognosen lovat någon istid inom kort. Det ska nog bli ganska trevligt väder på lördagen i alla fall, solen ska skina och plusgrader blir det!

Halsdukarna är sannolikt ett alster som hör ihop med den internationella rörelsen för graffitistickning! Kommer just på att detta skulle kunna vara ett ämne för ett blogginlägg....
EGW 2011-05-20 07:06
Graffitistickning -- ja, det är troligt. Lurviga mössor på brandposter och sådant :-) En ovanligt trevlig form av graffiti, som inte är skadegörelse.
Ha riktigt kul nu på lördag och ta mycket bilder så man kan vara med på ett sätt =)
Fina bilder.
Kram Lena
Någon kommer att ha med en kamera skulle jag väl tro... ;-) Själv hittar jag inte min batteriladdare vilket bekymrar mig en aning just nu... Hoppas att du får en fin helg även utan oss!