Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Fotofolk i tornet

...

Lovade ju en lite mer omfattande rapport om Dagny-utflykten till Arlanda än vad den förra var. Man ska hålla sitt ord, helst även när man har flaggat för att löftet var bara ett halvt löfte...

...

Fikarummet i flygledartornet - en helvägg tapetserad med ett foto av självaste ciceron för visiten - Per "Otten" .

.

...

Men innan vi kom till fikarummet, och till tornet, så var det några dagnysar som samlades i Skycity.

Ett nytt bekantskap vill vänster (tyvärr har jag tappat bort namnet) och en her(r)melin* till höger. Övriga: Kurre, Ewa och Anders. Vid tornet anslöt därtill ett sällskap på ytterligare personer så totalt blev vi ett lagom stort gäng. - *Hermelin = "kameralös", så gott som, fast Samsung-bilderna blev bra!

...

Första stoppet orsakades av en fotoutställning som fanns någonstans längs promenaden till tornet. De randiga långisarna fick inte plats i min bild... ett kameratekniskt dilemma som löstes under fikat!

...

Förfest/fest på balkongen högst upp i tornet.

...

Somliga hade rejäla doningar med sig....

...

Det fotades glatt åt alla håll. Herren till vänster fotar fotografer, Martin fotar kaffekoppen, Kurre fotar himlen eller något som flyger där, Ewa rundar Kurre i full fart inför en annalkande start, förmodligen. Per fotar ingenting, som omväxling.

...

Ewa ser helnöjd ut. Anders klurar på sitt utrustningsval. Vad gossen till höger tänker på har jag ingen aning om.

...

Efterfest. Det var andaktsfullt att kliva in i detta rum. En heltäckningsmatta som en dämpande faktor. Säkert en hektisk arbetsplats; nu en lördagseftermiddag lagom lugnt för att kunna ta emot en "studiegrupp".

...

Fotandet tog ju naturligtvis inte slut även om Per berättade intressanta saker om arbetet inne i tornet (Anders har berättat en del i sin blogg om det vi hörde - följ länken i mitt förra inlägg till hans blogginlägg).

...

Ewa verkar vara jättenöjd hela tiden.

Men ursäkta, var är alla flygplanen...? - "Fotade du inga plan??!!"

Här ett. Resten får hamna i ett annat inlägg, eller några av dem i alla fall. Annars skulle det stå bildchock på löpsedlar...

...

Slutsummeringen skedde i form av en genomgång om var på marken det går bäst att spana efter flygplan, naturligtvis med tanke på fotograferingsmöjligheter.

Här finns bilder från ett tidigare tornbesök:

Fotofika var det och lite mer

Arlandabilder

Några bilder till från Dagnys fotofika

...

...

Inlagt 2013-07-01 08:12 | Läst 3311 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag fotograferade faktiskt inte kaffekoppen. Jag fokuserade bara på den för att visa var närgränsen på objektivet går. Det blev nämligen lite prylprat då jag nyss bytt teleobjektiv... ;)

Trevlig samling bilder, men jag tror bestämt att den med rejäla doningar blev mest effektfull. Det där med perspektivet har viss effekt (!).
Svar från RHelena 2013-07-01 22:36
Nehej!? Det är väl inget fel på kaffekoppsfoto.
Perspektivet; vad då, bilder ljuger väl inte...?! Kan det finnas fler i sällskapet som som planerar inköp av rejäla objektiv som ett resultat av besöket. Jag är inte direkt missnöjd med min jättejättebilliga 70-300 mm som införskaffades förra sommaren till K7, men nog hade något i stil med 400 mm varit önskvärt just här. Ett tornbesök räcker dock inte som ett argument för en nyanskaffning, funderar på fågelfoto...Sådant kräver dock en omställning till en morgonpigg person så jag vet inte...
En makalöst spännande plats!
Svar från RHelena 2013-07-01 22:38
Visst är det så! På kafferasten idag pratade vi om hur spännande vår arbetsplats är ur ett fotografiskt perspektiv, det blev ganska roligt att spåna (spänningsnivån typ 0!)
EGW 2013-07-04 03:29
Låter inte så positivt! Var jobbar du?
Svar från RHelena 2013-07-06 01:22
På en byråkratisk byrå. Jättepositivt fast inte ur ett fotoperspektiv!
Ett fint reportage om en speciell plats. Såg i ett tidigare inlägg att även Pentaxen fick följa med dig till tornet. :-) Tyvärr så prioriteras detta också bort för havet och vår båt.

Ha de gott //Bert-Ola
Svar från RHelena 2013-07-02 23:45
Du behövde havet och havet behövde dig, säkert! Men du har ju varit med en gång tidigare i tornet så förlusten är tack och lov inte extrem...
Pentaxen är min mest använda kamera just nu! Mestadels sitter makroobjektvivet på, men även annat än makro fastnar på minneskortet. Både idag och igår var mina "dagens bilder" på Blipfoto tagna med makro fast just för dessa situationer hade jag önskat att jag hade haft ett annat objektiv med...
http://www.blipfoto.com/entry/3226870
http://www.blipfoto.com/entry/3222912
Synd att man missade det. Förra gången jag var uppe i Arlandas torn var 1976. Det var alltså det gamla tornet. Det har säkert hänt en del sen dess...
Svar från RHelena 2013-07-02 23:49
Minns inte ens hur det gamla tornet såg ut...! Antar att det hände grejer när det nya tornet byggdes, inte minst arkitektoniskt. Synd verkligen att du missade detta, men vi får väl hålla tummarna inför framtiden, man vet ju inte om det kanske kan dyka upp ytterligare tillfällen.
Känns nästan som jag var med. :)
Kul läsning och en kanonsamling bilder! :)
/Anna
Svar från RHelena 2013-07-02 23:50
Bra om du känner så! Tack!
Långa randiga typer får man ta med vidvinkel ;-)
Svar från RHelena 2013-07-02 23:51
Du menar det...? Vidvinkeln fungerar alltså även på höjden? ;-)
Tornfika verkar ju roligt så nästa gång hänger jag på! Ha det gott!//Danne
Svar från RHelena 2013-07-02 23:52
Det blev extremt kort fika, de flesta verkade vilja hoppa över även den korta varianten i sin iver.... Helt rätt för kaffet var inte viktigt denna gång! Ha det fint!
Härligt inlägg med proffsbilder (!) och likaså de äldre från tornbesöken, roligt att läsa! Roligt var det också att få träffa herrmelinen. Ha det gott!
ewa

P.S. Tack för att du inte fångade min tankfulla bistra uppsyn!
Svar från RHelena 2013-07-02 23:54
Tackar Ewa! Herr Melin tog bilder med sin Samsung och det blev riktigt bra. Han fokuserade en hel del på vårt sällskap så ev dyker något av dem upp i Fejan-gruppen. Trevlig fortsättning!