Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Hade ingen aning om att jag gick över ån efter vatten

Reste bort och missade glöggpremiären. I vårt hushåll infinner sig nämligen glöggpremiären varje år när första snön kommer. Då firar vi vinterns ankomst eller så firar vi i alla fall att nu är det hopp om ljuset. Snön gör ju denna mörka dystra årstid så mycket ljusare.  I år kom den första lilla snön väldigt tidigt, enligt rapporterna inträffade detta här i Uppsala någon dag sedan. Då var vi alltså bortresta och missade hela härligheten. I stället upplevde vi en vanlig svensk sommar. Typ den vi hade häromsistens, i somras. Över ån efter vatten således fast det var inte meningen heller.

 

 

En dam som har rustat sig väl för den lynniga väderleken. 

 

Gatorna är rätt tomma, de flesta kurar under ordentliga tak, trots att de flesta bär på ett paraply. Ett paraply är inte mycket till hjälp när det vräker ner som värst, ibland kommer regnet dessutom i horisontell riktning i  vindbyarna...

 

Alla har inte tid att vänta, man kan börja sicksacka sig från det ena skyddet till det andra.

 

När slutar detta?

 

Nu lättar det lite. Men varför sitter inte stövlarna på fötterna?

 

Nog blir det bättre. Man måste våga sig ut.

 

Man kan ju inte vänta hela dagen...

 

Somliga har all världens tid.

 

Rätt som det är öser det ner igen. Man kan bli sur för mindre och fotografen får en bläng av det sura (han var inte sur på riktigt!).

 

Inlagt 2012-10-28 22:28 | Läst 4443 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilka helt underbara härliga gatubilder du tagit. Var har du varit där det regnat så mycket. Vi har haft det så fint nu tre dagar här i Hässleholm. Lite snö kom - fredag natt frös det så vi fick lite frost i naturen.
Jag blev för en gångs skull färdig ge mig ut i trädgården med kameran.

Tidigare har vi haft så här mycket regn men då var jag inte hemma utan i Stockholm där solen sken i dagarna tre.

Jag skall kika på dina bilder en gång till för de gillade jag på alla sätt.
Sov gott
Gun-Inger
Svar från RHelena 2012-10-29 20:37
Madeira var platsen men solen sken faktiskt också under veckan. Madeira är en sådan blomsterik ö, året runt, inte undra på för växterna behöver ju vätan! Tack, Gun-Inger!
PS. Glöggtraditionen bjuder jag på... ;-) DS.
Gun-Inger Arvidsson 2012-10-29 21:41
Jag har varit där helt underbart¨. Vi hyrde en taxi en hel dag. Mycket blommor samt deras fina vattensystem. Det var på den tiden jag fotograferade med dia
Gun-Inger
Glömde skriva att det var en fin tradition ni har med glögg. Den har jag aldrig hört tidigare men vill gärna ta efter.Gun-Inger
Kanske var regnskurarna lite mer korta och intensiva där ni var än våra sommarregn? Hursomhelst fina blöta bilder har du fångat.
Svar från RHelena 2012-10-29 20:40
Det var relativt korta och intensiva skurar just denna dag, med något undantag då det intensiva pågick lite väl länge. Uppehållen mellan skurarna var korta så blev det en hel del vatten totalt detta dygn. Tackar och bugar!
Glömde säga att helgen haft frostiga nätter härnere och fina soliga dagar. Så du vet.
Svar från RHelena 2012-10-29 20:40
Då vet jag! :-)
Hej!
På Madeira får man väl alltid förvänta sig regn emellanåt.

Jag var där i januari i slutet på 90-talet och fick också en svensk sommar med 18-21 grader och mest sol.
Du kanske inte promenerade längs levadorna i vädret du fick, men Madeira jag längtar ändå tillbaka dit.

Den "sura" gubben går inte av för hackor!

Här i Adelaide har vi precis genomlidigt en ovanligt blöt vår, men nu är temperaturen uppe på rätt sida om 25 grader.

Ha det fint!
Johan
Svar från RHelena 2012-10-29 20:55
Aah! Det är inte många ledtrådar som finns i bilderna om platsen och ändå prickar du rätt! Skickligt, även om du säkerligen har varit just i Funchal! Nog skulle detta kunna vara någon annanstans i Portugal också...?

Madeira är ju blommornas ö och regn året runt är vad som behövs för prakten. Själv har jag idag väldigt lätt att förstå människor som återvänder till Madeira år efter år. Vill gärna tillbaka. Mycket förblev osedd. Faktiskt delvis pga av vädret, bland annat gjorde vi inte någon levadavandring. Och andra sidan hade vi nöjet att göra en rätt spektakulär vandring uppe på höjderna på östra sidan av Madeira, detta skedde i början av vistelsen då vädret var hyggligt stabilt och solen sken.
Tack för din kommentar Johan och trevlig sommar där nere!
Det är dagens i särklass blötaste bilder, kul att du satsade helhjärtat på regnet.
Du har några riktigt fina bilder i serien,
Mannen på den sista bilden ser lagom road ut men försöker hålla masken.
Paret i bilden ovanför som har tagit skydd under portalen där man släpper vattnet genom ett rör i taket.
Damen med det det färgade paraplyet och den gröna soptunnan är en liten pärla.
Den första bilden i serien är ... blöt.
Svar från RHelena 2012-10-29 20:59
Tror att jag måste satsa lite på solskensbilder också för annars börjar jag tro själv också att hela veckan såg ut som i dessa bilder... Saken var ju förstås den att det inte regnade hela tiden, långt ifrån, inte ens varje dag, men just dagen när jag tog alla dessa bilder var den absolut "sämsta". Och vad gör man när man väntar på ett uppehåll? Fotar!
Kul Stefan att du hade nöja av det blöta!
Härliga regnbilder Rauni, speciellt den sista. Surväder och dito gubbe :). Den tredje bilden från slutet, kvinna med paraply, är också väldigt bra med två kraftiga färgaccenter i soptunnan och paraplyet. Jag antar att det här regnet hade behagligare temperatur än vad Uppsalas brukar ha.

/Torbjörn
Svar från RHelena 2012-10-29 21:07
Regnväder är egentligen ganska trevligt att fota i, det är bara det att man måste "överraskas" av regnet och kameran måste vara med. Inte blir det av att bege sig ut för att fota om man sitter inne och myser! Temperaturen både i luften och i regenet var behaglig, helt acceptabel för en nordbo i alla fall. Känns fint att några av bilderna passar dig, i vissa bilder kändes det viktigt att behålla de få färgklickar som fanns!
Härlig regnkavalkad! Väljer den med stövlarna till favorit och undrar också varför hon inte hade de på fötterna. Paraplyet i rosa med den gröna tunnan är ju också en höjdare. Nu väntar jag också på snö så att det blir lite ljust. :-)
//ewa
Svar från RHelena 2012-10-29 21:17
Tack Ewa! I vissa av bilderna kändes svartvitt bäst för de existrande färgerna var lite "svampiga" och intetsägande. Några bilder krävde rentutav att de få färgerna måste få finnas kvar. Och så fick det bli.
Vi får väl hoppas på en lite lagom vinter, lagom mängd snö, lagom länge. Snön får gärna komma tidigt och försvinna ungefär i slutet av mars... :-)
"Trevliga" regnbilder fick du till/ mvh Danne
Svar från RHelena 2012-10-29 21:18
Trevligast är regnet att skåda lite på avstånd, gärna via foton! Tack Danne!