Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Det extra insatta fotofikat

Syftet med det extra insatta Dagnys fotofika var denna gång att slå samman två flugor: att se Lena Pesulas fotoutställning samt att få fika i ett trevligt sällskap. Själv skulle jag stanna bara en kort stund, men stunden blev drygt tre timmar. Slutligen kände Anna och jag att vi hade lite andra åtaganden också att sköta här i livet och lämnade de andra. Det kan tänkas att det övriga sällskapet sitter kvar ännu (det var ju bara drygt en timme sedan jag gick därifrån)... 

 

Ett antal pers hade hörsammat lockropet. Lena H hade mycket intressant att berätta om dykning och undervattensfotografering. Kolla hennes blogg (och album) med spännande bilder! Bengt var den första i sällskapet att dra fram vapnet = kameran.

 

Jan-Olof och Anna.

 

Martin "Zeta" anlände sist, strax efter mig, glad i hågen som synes. Vi som kom sent drog förstås nitlotten -  sittplats med obegränsad tillgång till motljusfotografering.

 

Martin hade bilder med sig, de beundras av Ewa och Claes (han med solnedgångar, ack så vackra!)...

 

... och av Anna och Björn. Den sistnämnde hade gjort en fotografisk visit på Power Big Meet i Västerås, antar att vi får se bilder därifrån inom kort. Martins bilder var en samling olika typer av foton, fastnade mest för en kvällsbild tagen på Kungsbron i Stockholm.

 

En period var det full fart på Ewa då hon sprang runt och fotograferade. Känner på mig att vi snart ska få se några stycken av resultatet....

Som ni ser så blev det inga prylbilder här från mig, inte foton på bakverk och dylikt heller. Drack en sommardrink som hette Ponchee (tror jag). Innehåll: apelsin, lime, ananas, mynta, sprite. Gott!

Och Lenas bilder - de var underbara! Vad annat?! - För den som inte vet: utställningen finns på Broströms kafé i Uppsala.

 

Postat 2012-07-07 15:21 | Läst 2695 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

I väntan på den rätta stunden... Och så blir det Dagnys - after work!

I väntan på den rätta stunden... håller på och laddar upp för att ta hand om alla rockfestivalbilderna som ju är ett antal hundra... för att sedan kunna lägga ut ett flertal av dem i god ordning och med eftertanke.... Ni har sett några av Sweden Rock-bilderna tidigare, i spridda skurar, men resten är värda ett bättre öde än att gömmas i innanmätet på min knasiga dator (grrrr... åt den!)! Bara jag får lite tid över. Mina föräldrar kommer i morgon - på grund av hälsoskäl (deras) är det länge sedan de har företagit sig en utlandsresa hitåt - och sedan är det ju Midsommar - men sedan!

I väntan på den rätta stunden lägger jag in här ett par maritima bilder där jag försöker efterlikna - ja, vad? I stunden när bilderna lektes fram försökte jag inget alls, men resultatet gillade jag oavsett om detta är att betrakta som efterapning av något "tidlöst" gammalt analogt, foton tagna med en uråldrig och "dålig" men nostalgiframkallande kamera... Missade förresten nyligen en kurs som jag hade velat vara med på - "Fota med Holga"....

 

 

 

 

På den tiden när några av toykameramärken (t.ex. Diana) kom till var kanske folk lite blyga inför en kamera fortfarande. Det gäller inte längre - utom vad gäller oss som helst är den fotograferande delen av situationerna...

 

Dagnys säsongsavslutning hinns inte med före Midsommaren, men det är ju aldrig för sent att träffas ändå! Alla ni som är intresserade att ansluta till Dagnys fikagäng i form av after work är välkomna till Katalin torsdagen den 28 juni kl 17. Katalin ligger förresten bredvid Broströms Kafé; praktiskt eller hur?! Intill stationen, lika praktiskt det!!

 

 

 

Postat 2012-06-18 19:42 | Läst 4244 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Lugn, bara lugn...

Snart är vi där. Ljuset är på väg. Bara ett halvår kvar.

Postat 2011-09-19 23:49 | Läst 2192 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Några valpposéer

 

Vila vila, inget kan väcka mig ur törnrosadrömmen....

 

Först ligger jag så...

... och sedan si...

...ett litet tag nästan på rygg...

... men huvudet orkar inte med det....

... och någon väcker mig....

                              ... och yrvaken och suddig känner jag mig....

                                    

Därefter blir det mycket lek och bus och fotografen knappt hänger med...

                                                      Ingen ork, vila åter...

                                      

 

 

 

Postat 2011-06-17 23:32 | Läst 3649 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Äntligen ett fotoförbud som man begriper!(?)

Fortsätter att samla på fotoförbud, det är faktiskt en ganska intressant hobby. På den kortkorta raska lunchpromenaden idag stötte jag på något som jag aldrig har sett tidigare. Hela 16 individer i två grupper, med var sin ledargestalt. Upp med kameran (dvs N8 igen), snabbt som ögat. Men nix, det gick inte! För jag måste skaffa tillstånd från varje hundägare!

Visst! Att jag inte tänkte på det... Fantasin skenade iväg....:  Lille Fido kan ju hamna på nätet och ta illa vid sig... Kanske får grannens Triksi se hur bra Russi har det på dagtid? Eller någon kanske känner igen Lenas Ajax och får därmed reda på att stackars vovven lämnas till ett hunddagis fast hon har sagt att mormor tar hand om jycken... Eller chefen ser att Nisses Missie går där fast Nisse har sagt att hunddagiset har stängt idag och därför stannar han hemma. Eller ... 

Nej, fantasin tog slut väldigt snabbt nu... Kan någon hjälpa mig?

 

 

 

Att TV3, eller om det nu var TV4, eller båda två, eller fler kanaler därtill, släpps in på sjukhusen för att göra realitysåpor är ok. Patienterna ger ju sitt tillstånd för exponeringen, kanske i ett upp-och nervänt mentalt tillstånd (att hamna på sjukhuset vänder upp och ner vem som helst), men de får skylla sig själva. Och råkar någon som inte har gett tillstånd flimra förbi i rutan och kolar vippen sedan, vaddå, det tar han väl ingen skada av sedan!?

Integritetsfrågan är för viktig för att slarvas bort! Fram för fler vettiga fotoförbud!

Vi som numera inte har någon hund kvar, tråkigt nog, har noterat att hundägare kring hemmakvarteren inte längre känner igen oss... Vi har blivit "osynliga"! Ett bevis för att det är hunden som gör människan och inte tvärtom?

 

Postat 2011-06-15 20:04 | Läst 3362 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa