Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Fotografiska nedslag i Kulturnatten

Har avstått från lokaltidningen sedan någon månad tillbaka med följden att man inte längre är helt uppdaterad om vad som pågår i stan. Kulturnatten missar man dock inte och det som hanns med för egen del denna gång var en mixmax där det fotografiska hade en given plats:

Uppsala Bugg- och Swing Society - Jonas Linells foton i Galleri London - Johan Margulis utställning på Uppsala Fotografiska Sällskap* - Mark Harris foton samt István Vargas konst vid Walmstedtska gården - böcker böcker samt kören De Visa på Stadsbiblioteket - mat med tillhörande dryck på en skotsk pub, med skotsk musik av ett svenskt-skotskt musikerpar - körstafetten Missionskyrkan med bl.a. Vaivarikören från Lettland - författarstafett på samma ställe, bl.a. Anneli Östlund och Kjell Eriksson - musik vid Resecentrum... Och mycket annat som man passerade lite snabbt.

Missade tyvärr ett antal saker som brukar vara givande på olika sätt, t.ex. diverse arrangemang på Skrotcentralen samt stumfilm med levande musik på Slottsbiografen. Just Skrotcentralen brukar vara en oas för en fotograf...!

Ett stort plus kring arrangemangen: ALLA är ute på stan, man träffar en hel del folk att byta några ord med.

*Föreningens (UFS) medlemmar hade satt upp ett fototält  för porträttfotografering utanför lokalen, många passade på att låta sig fotograferas, således vi också. 

   

  

 

Postat 2010-09-12 11:48 | Läst 3624 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sitter uppe och väntar på...

...att min hennatatuering i handen ska torka. Ska visst ta någon timme. Försökt få tiden att gå så kameran åkte fram. Det intrikata mönstret ser fint ut, utfört som det är av en äkta bengalisk tjej. Avstod från att få mönster i hela handen för det hade väl tagit lite väl mycket av min sömntid. Och hennes också.

 

 

Postat 2010-09-11 01:18 | Läst 1630 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ligger i startgroparna

Efter en väldigt lång betänketid är det äntligen dags för en blogg. Länge trodde jag att min blogg skulle få en litterär inriktning, men prestationsångesten har väl legat som en hög tröskel. En litteraturblogg låter ju så vansinnigt seriöst. Och hur kul skulle det vara för gemene man/kvinna att läsa om vad jag har läst för böcker och vad just jag tyckte om det lästa...? Ungefär lika intressant kanske som det är för gemene kvinna/man att titta på mina bilder, kryddade med poänglösa texter... ;-) Nu är det ju tack och lov inte gemene kvinna/man som håller till här på FS så fotoblogg blir kanske ok ändå?

Ambitionsnivån här för min del ska vara svenskt lagom - hoppas på lagom flyt utan månadslånga uppehåll och utan att bloggandet tar över ens tillvaro. Vi får väl se. Man ska ju hinna med annat också, som exempelvis att fota, trixa och fixa med bilder, förkovra sig i konsten av att fotografera (kurser, läsa...), läsa en och annan bok etc. Och visst, heltidsjobb har man ju också...

Efter ett relativt långt uppehåll här på FS ägnade jag den gångna helgen nästan helt till att städa och organisera bland mina bilder och album (ej klart; kan det någonsin bli det?). Bland annat lade jag in bilder från en Thailandsresa nästan tre år sedan. Minnena är fortfarande väldigt starka när jag tittar på dem, det var en märklig upplevelse att skåda förödelsen som fortfarande tre år efter tsunamin var så påtaglig på sina håll. Alldeles särskilt tagen blev man när man tittade på en ensam sliten stövel på en strand, eller på skyltarna "Make up room" och "Do not disturb" på dörrarna på ett hotell där det mesta var förstört.

Efter det ofattbara 1

Det var en gång... 1

Den skövlade stranden

Postat 2010-09-07 21:17 | Läst 2157 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 52 53