Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Inte mycket att se!

.

Är det lönt att publicera foton där det finns knappt något att se? Två av bilderna nedan har jag publicerat som dagens bilder på Blipfoto - eftersom steget är taget att göra dem publika så kan de, och några till, få se dagens ljus även i min (numera sporadiska) blogg.

.

Någon på Blipfoto benämnde den här bilden som true minimalism. Säger inte emot. Verkligen inte mycket att se: de små husen, skidåkaren, lavinen och en himla massa snö.

.

Lite mer att se finns det i denna bild, kanske.

.

Den här bilden har nog kommit att bli min favorit från dagen i fråga. Huset som ser ut att vara ett leksakshus, ljuset till vänster i bilden tycker jag om....

.

Inte mycket att se, på ett annat sätt. Lite obehagligt faktiskt när man befinner sig i ett jättelikt skidområde där det går att åka vilse även utan dimma. Som tur var hade jag en orienterare som sällskap.

.

Några har gett upp, för stunden i alla fall. - "Vad ska jag göra med dem", tycks han tänka och klia sig i huvudet.

.

Strax ovanför en svart puckelpist. Vi har åkt här en gång tidigare något år sedan; "Hur var det nu - pisten svänger ju till vänster där nere någonstans men var det till höger innan....?" Pistkartorna är lite väl summariska i ett område som är klassad som världens fjärde största skidsystem... Detta tillsammans med den svåra dimman gör det till ett konststycke att hitta rätt... Kändes lite halvtryggt ändå att vi hade varit här tidigare.

Fotona är tagna ett par veckor sedan vid Dolomiterna i Italien, närmare bestämt kring det magnifika Sella Ronda.

.

.

Inlagt 2013-03-28 15:22 | Läst 5525 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det lilla huset är fint! Snyggt modellbygge ;)
Svar från RHelena 2013-03-29 19:40
Visst är det så!
Jag är kanske av den typ som vill se lite mer... ;)
Gillar bäst bild nr. 2. Den svagt tecknade bakgrunden är fin.
Vad är blipfoto?
/Katja
Svar från RHelena 2013-03-29 19:51
Det ska bli mer att se... ;-)

Blipfoto.com är en fotosajt som är uppbyggt kring tanken på att man publicerar en bild om dagen, men det är valfritt hur man gör. Om man är en betalande medlem så har man tillgång till fler funktioner, t.ex. portfolio. Min erfarenhet är också att om man är ute efter bildkritik i dess egentliga mening så kan man inte vänta sig sådant just där. Det är en riktig "feel good"-sajt som kan kännas som bra motvikt för FS om man ledsnar på trångsyntheten och arrogansen (obs en ytterst minimal andel av FS-medlemmarna står för sådant men de tenderar ibland att ta över det mentala klimatet).
Hej Rauni! Dina minimalismbilder är riktigt trevliga tycker jag! Dimma och skidåkning är däremot inte roligt alls/ Ha det bra /Danne
Svar från RHelena 2013-03-29 20:02
Tackar! Vissa naturscener och vädret bjöd på verkliga möjligheter till ett minimalistiskt tänkande!

Ordentlig dimma vid skidåkning har jag upplevt två gånger tidigare: En gång i Frankrike där vi blev totalt desorienterade och fann därtill att vi plötsligt hade blivit helt ensamma i ett pistområde som var helt obekant för oss. Andra gången i Riksgränsen där jag rätt som det var åkte bland "stock och sten", min första tanke var att vilken stenig pist!..., men det var ju ingen pist... När maken på bräda var nära att trilla utför en brant utanför en pist bestämde vi att det finns gränser för tokerier...
Tjusigt! Jag som föredrar att gå nära gillar bild nr 5 bäst idag.
Glad påsk!

Tommy
Svar från RHelena 2013-03-29 20:03
Tack Tommy! Du förstår, det här är är landskapsfoto... då går man inte nära.... ;-)
Det var för mig en härlig upplevelse få följa med på din skidåkning genom dina bilder. Jag som också åkt i sådan dimma vet hur det känns. Värst är som jag då hade ansvar komma ner med ett barnbarn i behåll. Fina minnen att ha när alla klarat sig bra som ni gjorde.
Jag tycker alla bilderna hör ihop som ett reportage från skidåkningen. Tycker mycket om alla var och en på sitt sätt.
Tack för jag fick se dem och ha en härlig helg.
Gun-Inger
Svar från RHelena 2013-03-29 20:20
Strongt av dig att fixa ner dig själv och barnbarnet! Dimma är inget att leka med!
Roligt att du gillar mitt skidreportage! Det är något slags "landskapstema" här men visst blev det en annan typ av bilder också under veckan. Sannolikt visar jag några till senare om tiden medger det. Håll utkik!
Gun-Inger Arvidsson 2013-03-29 20:57
Välkommen med fler bilder
Ha det gott
Gun-Inger
Gillar de tre första bilderna och de ska nog helst ses rejält förstorade så att man får en uppfattning om storheten i landskapet. Släng upp dem på väggen :).

/Torbjörn
Svar från RHelena 2013-03-29 20:24
Kul att du gillar de tre, det är något lite halvmystiskt som tilltalar mig i de bilderna. Tack för tipset om att ha dem på väggen; varför inte, jag som gillar vinter! Har faktiskt inga egna foton på någon vägg alls. I mitt arbetsrum har jag en jättelik Londonfoto, härstammig från IKEA, men den tillhör ena dottern, jag bara förvarar den för henne.
Underbara bilder som ger känslan av att vara där!
Ewa
Svar från RHelena 2013-03-29 20:25
Fint att höra! Det är alltid ett nöje för en själv också att titta på bilder tagna under fina upplevelser.
Det var MYCKET att se på din blogg här. Snyggt jobbat!
Svar från RHelena 2013-04-02 22:27
TYCKER du det...?! Kul att du gillar detta!
Tur de stannade upp är i dimman och inte irrade in sig i någon lavin. Lätt hänt när man inget ser.
Härliga bilder helt i min smak. Tur jag hittade tillbaka hit. Såg dem förut men var inte på humör för att kommentera just då. Bilderna med husen gillar jag mycket.
Svar från RHelena 2013-04-14 22:21
Dimma och laviner tillsammans eller var för sig är inget att leka med!

Roligt att husen är i din smak!