Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Lightroom & Dödens grupp före husmorssysslor!

Efter ett par flitiga fotorelaterade dagar skulle det blir ett par dagar vigda åt husmorssysslor. Det har dock gått jättebra att hålla sig undan dylikt otyg, i stort sett. Lightroom har ägnats en del möda och tid åt idag (testar ju både den och  ACDSee Pro). Ett par av mina riktigt tidiga, nu i LR redigerade bilder har hamnat i ett av mina album, varav en också i Dödens grupp.

Hade tänkt mig två premiärbilder i Dödens grupp, helt enkelt för att jag hade jättesvårt att bestämma mig för vilken bild jag skulle välja. Men, som i så många andra bildpooler fanns där en begränsning. Den här bilden hamnade alltså där först och blev den enda:  

Bilden nedan har av olika skäl varit väldigt svår att bemästra. Sanden i sig, men även sandkornen på fiskhuvudet och främst på ögat har varit ett knepigt kapitel att hantera, särskilt avseende skärpningen. Ni som möjligen tittar på bilderna i mitt album ser att jag då 2007 använde automatinställningar, därtill hade jag rätt låg kvalitet inställd i kameran vilket säkerligen bidrar till svårigheterna nu.

Två saker förbryllar mig: När jag kollar bildernas filinformation (via utforskaren) ser man att ACDSee Pro lägger på sin egen information där, i Objekttyp. Detta trots att jag inte har gjort något alls på bilderna via den. Antagligen går det att plocka bort de berörda bilderna/mapparna från ACDSee Pro, men det får jag väl reda ut i morgon, vill inte göra något misstag så här i nattimmen så att bildmappen deletas helt.. Visserligen är det en övningsmapp, men ändå...

Den andra saken är att när man tittar på bilderna visas de "paketerade" som ACDSee-bilder. Tumnaglarna kommer förresten också från ACDSee, naturligtvis...

För övrigt är ställningen mellan ACDSee Pro och Lightroom 2 - 0 för närvarande. Detta beror på att den först nämnda har en trevligare katalogstruktur, enligt mitt tycke, + att prisbilden verkar betydligt bättre för den förstnämnda. Men, mycket återstår att utforska och 28 dagar kvarstår av testperioden!

 

 

Inlagt 2011-03-31 22:55 | Läst 3751 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vet inte om jag förstår vad du skriver. I alla fall i mitt system skapar ACDSeePro sina egna miniatyrer bara för visning i ADCSeePro. När jag använder Windows filhanterare (Windows Explorer) är det Windows-genererade miniatyrer. Det ser man bl a därigenom att DNG-filerna inte har några miniatyrer.

ACDSee Pro visar alla mappar inom den mapp du har öppen i programmet, så det går inte att exklusivt ta bort dem därifrån, då raderas de från disken. En liten finess är att ACDSeePro kan spela en del videoformat, bl a MOV och MP3.

En sak att tänka på är att om du taggat eller bearbetat bilder i ACDSeePro och sedan vill flytta dem till någon annan mapp måste du göra den flyttningen i ACDSeePro. Annars kommer inte programmet att hitta filerna efter flyttningen.
Svar från RHelena 2011-04-01 09:39
Vilken version av ACDSee har du? Tänker att det är någon nymodighet man har lagt till i en senare version och som lägger sig i min filhantering och filvisning lite mer än önskvärt. Vill minnas att jag en gång i tiden hade ett liknande "problem" med Picasa, men på något vis kunde man ta sig ur det. Kan väl inte tro att det inte skulle finnas en utväg här också.

Läser lite uppmuntrande diskussion om ACDSee, bl.a. Ron på sidan http://www.pentaxforums.com/forums/sv/digital-processing-software-printing/133354-acdsee-pro-3-vs-elements-9-a.html. Det som jag måste besluta mig för är hur stor användning kan jag tänkas ha av finesser typ lager. Kopplingen mellan LR och PSE är ju en fördel som man missar om man väljer ACDSee Pro.

Tack för tipsen! Du behöver inte känna dig tvungen att hjälpa mig ;-) även om jag slänger ut lite frågor här. Uppskattar dock dina svar mycket! Rätt få FS-medlemmar har anmält att de använder ACDSee Pro, och ännu färre har gett recensioner, de är dock enbart positiva. Att lägga frågor som forumtråd verkar inte generera svar.
EGW 2011-04-01 18:46
Ja, nu fick jag mig en riktig tankeställare! Jag har version 3, jag har helt enkelt missat att version fyra kommit! Jag måste genast skaffa den. Där ser man, hur sjutton har det gått till?

Nåja, bättre sent än aldrig.