Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Röd tråd med vatten

Kameran med t&r jobbet även idag. Kul. Fast problematiskt att det på det här sättet samlas lite mycket bilder i datorn, till tveksam nytta dessutom. Ett olösligt dilemma som väl alla här på FS tampas med.

Morgondimma vid Islandsbron:

Svandammen ett par minuter senare; det börjar dra ihop sig för de arma stackare änderna och svanen Alexander... Minns den gångna vintern.

Här en annan stackare fast utan koppling till vatten, han verkade vettskrämd över den första riktiga kylan, nästintill paralyserad.

Hemåt via Geijersdalen, "sedan dess har det flutit mycket vatten under broarna", bra övning att repetera svenska idiomatiska uttryck när tillfället ges. Är dålig på idiomatier och talesätt, brukar bli fel genom att ord byts till en annan, ordföljden blir en annan och så är hela poängen som bortblåst. Och sedan kommer man ifrån ämnet... 

Tillbaka vid Svandammen. Alexander verkar må finemang efter förra vinterns operativa ingrepp. Någon ny fru lär det inte bli för hans del, han har ju avverkat tre stycken. Åtminstone en dog till följd av våld från den våldsamma maken. Sörjde han den förra frun må tro? Eller var han bara elak? Men vacker är han allt.

Åter vid Islandsfallet. Ytterligare jultecken - julgirlanderna glimmar och strålar på Carl Gustaf.

 

Inlagt 2010-11-17 19:59 | Läst 2538 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Känner igen din tanke där, vad ska man med alla bilder till?
Fast med så fina bilder som du har här så måste det väl finnas användning för dem.
Svar från RHelena 2010-11-17 21:41
Tack, snällt av dig att uppmuntra! I morgon ska jag ta två kameror med, denna semikompakt jag har haft med ett par dagar (den är skön just för att den är lätt att ta med), men dessutom min nyaste systemkamera som medger bättre bildkvalitet ändå. Det ska bli en jämförande studie, har jag tänkt mig!
Ni har vinter och här i Hörvik har vi en frisk nordostlig vind som tar tag ien.
Svar från RHelena 2010-11-17 23:03
Gillar ju egentligen vinter, men man vet ju att detta inte är bestående, inte ännu. Skulle därför föredra tillvaron i Blekinge just nu, hur vackert det än är med det vita.
Fina bilder, extra kul med Uppsala-motiv.
Svar från RHelena 2010-11-18 20:18
Ett tag framöver lär det nog bli hemmamiljöer man får hålla sig till fotomässigt. Staden erbjuder en hel del i och för sig så varför inte... Obs bilderna är inte tagna med min nya Pentax dessvärre, den lilla semikompakten är mkt lättare att ta med. Tyvärr, behöver ju öva med den nya.