Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Tips för Dagnys fotofikagäng!

Både "magistern" Otten samt "fröknarna" Ewa och Lena P har annonserat om morgondagens fotofika. En liten repetition: lördag den 3 novemberg kl 10.30, Broströms kafé, Uppsala.

Man kan alltid passa på att göra något annat en fotofikadag också när man nu ändå är i gång. För den som känner för mer än bara snack om foto eller för en egen fototur i vår vackra Uppsala föreslår jag en sväng förbi Uppsala Fotografiska Sällskap. Där är det just i morgon en vernissage med utställningen med temat "Med fokus på oskärpa". Sex fotografer ställer ut tillsammans.

Tyvärr finns den mycket sevärda utställningen om övergivna hus inte längre kvar i lokalerna (sista dagen i onsdags). Sven Tegelmo och Urban Thorsell visade fascinerande bilder som många borde ha sett! HDR-bilder (vad jag förstod) i lugna avmätta färger, vackra bilder ur fula miljöer. Här nedan något av det de visade. Bilderna är bara en blek "kopia" av originalen, jag har dels förvandlat allt till sepia (många av bilderna var svartvita eller sepiatonade, några även med en aning färg), dels ger inte bildkvaliteten inte originalen rättvisa (Nokia N8 utan blixt). Och redigeringsverktyget är också det enklaste tänkbara här...

Hoppas att deras bilder dyker upp i något annat sammanhang också, för fler till glädje!

 

Från Sala.

 

 

Från ett mentalsjukhus i Dalarna.

 

Ett sågverk eller dylikt, någonstans.

 

Inlagt 2012-11-02 19:51 | Läst 2666 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack för tipset Rauni! :-))
//ewa
Svar från RHelena 2012-11-03 09:56
Själv kommer jag se utställningen nästa vecka. Ha det fint idag!