Sport och Naturbilder

Vägrenar

Vägrenar

Förekomsten av renar är nu ganska stor, renar förflyttar sig söderut för att finna bete i mer snöfria områden ( det är snart dags för snö)? !  och de har troligen en traditionell vana att söka sig till andra betesområden. Kalvarna har blivit så stora att det klarar sig själva, men följer mamman, det kan verka lite förvirrande när  det kommer en bil med hög fart. Det är inte alltid de följer mamman utan kan sticka tvärs över vägen. Så när det gäller vuxna djur finns en disciplin att följa flocken. Men försiktig het krävs, det är lätt att det händer en olycka, och de syns mycket dåligt, mot den grå vägen. Så fungerar det i Lappland just nu ( det var länge sedan jag var inne på denna sida ,men det får bli en ändring Nu.)

Inlagt 2017-08-16 09:42 | Läst 642 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bert !
Först vill jag säga att det är trevligt att ha dig här på FS igen. Läser dina inlägg med stor behållning.
För oss som kommer från den södra halvan av Sverige så är det lite exotiskt att se renarna efter vägen. Kör alltid försiktigt när jag åker till Jokkmokk. Kan nog säga att jag aldrig behövt köra om någon. Det gör alla andra så bra, ändå håller jag hastigheten.
Sett många tillfällen när det funnits renar efter vägen när någon bil kommer i mycket hög fart utan att sakta in. När jag var på hemväg förra våren en mil söder om Jokkmokk mot Arvidsjaur körde en bil på tre renar. Det var öppet och fri sikt som på en fotbollsplan, hur kan man missa att se dom renarna frågar jag mig. Tycker inga försäkringspengar ska betalas ut vid sådana händelser där man helt struntar i vett och etikett.
Sten