Sport och Naturbilder

Malån i Lappland.

Är det bara vackert eller har det någon annan egentlig mening för oss som bor här. Varför är det viktigt? Jag är visserligen född i Norrland, och  har mina rötter här, men måste man ändå bo här? Här finns ju inget säger ungdomarna, vi har inget att göra! Alla kan ju inte bli renskötare, fast det är inget lönsamt det heller. Så man flyttar söderut! Sedan efter några år ser man människor som uttalar sig i tidningen  (om den nu finns kvar) eller i TV om deras hemby ,den har ju avfolkats, det är ju en skam att affären är borta ,skolan stängd. Det är flera mil till mataffären Men orsaken var ju ni själva NI FLYTTADE JU  " jag tänkte inte på det" Vad finns det här då? Naturen, tystnaden och en behagligt liv, riktiga ostressade människor, Billiga bostäder och ett bra liv. Räcker inte det ,eller är det bara pensionärer som gillar läget.

Inlagt 2017-10-16 07:45 | Läst 1167 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hade själv flyttat upp till Norrland om det inte var för att jag har ett jobb som jag älskar :)
Bor i Västergötland men har vart uppe i Kiruna och även Kebnekaise. Underbar natur.
Särskilt för en naturfotograf ;)
Svar från optimal 2017-10-16 15:50
Joakim ,det är aldrig försent. Jag har varit på andra platser och tjänat mitt uppehälle. Mest på grund av att på 40-50 talet fanns inga jobb i Norrland. Nu finns jobb här det saknas arbetskraft. Man köper ett hus tillräckligt stort väl utrustat för under 400 000. Man kan jobba halvtid och fotografera den andra halvan och pengarna räcker ändå. Så välkommen hit ,ingen har ångrat den flytten vad jag vet. Ha det bra och tack för att du svarade/bert
Joakim88 2017-10-16 17:15
Nä så är det ju, aldrig försent, ska försöka övertala en mycket familjekär sambo först bara ;)
Det visste jag inte att det var så billigt för ett hus, positivt ju. Det låter ju som en dröm, jobba 50% och sedan fotografera/vandra med sin hund :)
Tål att tänkas på :)
Det här är svårt.. på många sätt! Hela Norrland är fantastiskt fint Men det måste ju finnas möjlighet att försörja sig, både som ung och gammal, sen tror jag att dagens 'ungdom' som umgås så mycket via sociala medier ändå lockas så mycket mer av möjligheten till förändring i sina liv, en förändring där det fina vackra Norrland inte längre räcker till.. Det finns så mycket andra lockelser 'där ute'.. Hade själv en tanke på att flytta norrut för nått årtionde sedan, men insåg att jag med en sjukdom jag har så kommer min syn att förändras och därmed kanske jag inte har mina körkortsbehörigheter kvar, hur kul blir det då att sitta i en ödslig ort i Norrland och inte kunna köra bil.. Nu är dom tankarna borta..
Hälsn!
Svar från optimal 2017-10-16 15:44
Ja jan det är just dessa argument man möter, jag borde jag ville ,men jag kanske inte kan. Man har en sjukdom dålig syn. Det finns kanske idag fler möjligheter här än i tätorten. Man behöver inte körkort maten kommer hem till dig om du vill. Grannar är en tillgång, alltid hjälpsamma och skapar den trygghet som man många gånger saknar i tätorter. Men som sagt argumenten är många. I malå finns ingen arbetslöshet ,man skriker efter folk. Ha det bra/bert