Sport och Naturbilder

Det finns fortfarande Påvar.

 

I Avinon i södra frankrike fanns under en tid 9 Påvar som stort sett bestämde allt i södra frankrike, Ingen hade mer makt än dessa män för det var män inga kvinnor det hade dom bestämmt mycket tidigt. Jag talar om 900 till 1200 talet.

I Spanien idag upplever man liknande påvementalitet och hoppar direkt och utan skyddsnät till fotboll! Jag ser ingen direkt svårighet i att gemföra Påvar med fotbollsdirektörer eller presschefer eller ordförande, de uppträder på samma vis  Makt Makt. Som enkel fotograf och med uppgift att fotografera en match på hemmaplan i torrevieja kam jag som vanligt in med mitt presskort som så många gånger tidigare. Plötsligt när jag steg ner på plan kommer en vakt och ber mig lämna den,varför undrar jag på knagglig engelska. Duhar inte tillstånd att beträda planen har ordföranden bestämt, ingen press på planen utom den mannen som redan fanns där nere. Fotbollslaget tillhör den lägre hälften av gärdsgårdserien, men jag räknade till 6 st påvar att passera innan jag kunde få mitt tillstångd och det tog en och halv månad. Jag synades till alla delar vad jag tidigare hade skrivit om klubben visade artiklar och bilder.

Överhuvudtaget är det annorlunda att jobba här alla kräver ackriditering, Men det finns en väg att gå som är enklare och snabbare Någon man känner som är ansluten till fabriken,vinkoperativet,fotbollen,vattenverket eller kommunen Har man dom kontakterna kommaer man direkt in. Ja och pengar förståss Man är lika glada för mutor nu som på 900 talen så där har inget förändrats/bert

Inlagt 2009-01-20 09:27 | Läst 1660 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver