Sport och Naturbilder

Hur skall man få igång kommentarerna på en blogg.

Jag kan inte låta bli att undra över varför det inte sker någon dialog i detta forum. Titta över sidan , hur många har varit inne och tittat av nyfikenhet eller intresse. Det lär vara ganska många säkert utan att räkna eller föra någon statestik så är det 750 -1000 på ett par dagar. Hur många kommentarer? Väldigt få Vad beror det på? Om intresset är så stot att öppna bloggen borde det inte vara av intresse att svara eller kommentera. Jag tycker att vi är för försiktiga och löjligt återhållsamma, rädd för att såra eller rädd för att göra bort oss. eller är det bara av lathet?

Hur som helst jag har tagit del av en del utländsaka bloggar med ett tydligt budskap,( som denna blogg och jag har tjatat om det förrut det är en fotoblogg vilken naturligt borde handla om fotografering.) Ja de utländska till exempel Franska och engelska eller för all del Spanska, där kommenteras nästan varje blogg och man har synpunkter och kommer med tips delar med sig av erfarenheter. Här sitter massor av erfarna fotografer och mer eller mindre håller sina ideer för sig själva Varför är det så?

Ja det finns några gubbar som delar med sig av sina ideer om hur deras kameror fungerar,det är intresant läsning men det är för få. Titta igen över bloggverksamheten här på FS Vad var tanken när den startade. De flitigaste kommentarerna kommer ifrån den kvinnliga sidan  Men var är den konstruktiva kommentaren där vi kan utveckla oss och bli bättre fotografer.

Var tog alla duktiga fotografer vägen Alla naturfotografer till exempel. Tala om hur ni tagit den och den bilden vilken bländare tid ,iso ,mm under varje bild kommentera och titta även på bilden här på bloggen för med bilden vill man ju berätta något. Hur tänkte ni när ni ville berätta historien Det behöver inte alltid vara den bästa bilden det kan vara en bild som betyder något. Var inte så dj bekväm om vi inte kan kommentera eller söka en dialog skit i att titta på bloggarana då det blir så enehanda att prata i en blogg eller med  nogon som inte svarar.

Det känns som om man inte räcker till när man försöker att hitta något i en blogg som praktiskt taget har en ensidig funktion. Jag var på fotboll igen Jag gör nästan inget annat Jo jag har en annorlunda utställning på Broströms Kaffe till och med den 3 juli om ni har vägarna förbi Det är igentligen bilder där man skall fånga upp känslan av att resa Den är lite vriden som fotografen/bert

Inlagt 2009-06-13 20:53 | Läst 1801 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Bert!Härligt att höra Bert.Broströms var ligger det?Jag tänkte på fotboll.
Din bild var lite annorlunda
Inget fel på den. du kunde fått lite mera fart
i den.
mvh Rolf
Svar från optimal 2009-06-13 22:02
Broströms ligger från stan räknat på andra sidan järnvägen Vid Katalin Bilden ja den blev lite hårt beskuren kunde gott ha låtit den var ai org skick stod vid mitten ungefär så skottet blev lite hastigt och långt Tack för din kommentar Om du ser min utställning lova att kommentera det är första gången jag ställer till bilderna på detta sätt/Bert
Din blogg får mig åter att fundera på varför man bloggar. Jag som är ny, har fortfarande inte riktigt vant mig vid tanken på att jag skriver och syns för "alla", Visst är det kul om någon skriver en kommentar och ger konstruktiva råd, men bildpoolerna är ju mer inriktade på den den fototekniska delen så då finns ju det alternativet, Jag läser bloggar här på fotosidan men skriver inte alltid någon kommentar och tror att det är så för alla.
Jag förstår att du vill ha lite debatt..och det känns ganska uppfriskande.:-)

/Anna
Svar från optimal 2009-06-14 10:28
Tack Anna för din kommentar och visst känns det trevligt när man har någon att tala med kommunication är bra tror jag vi är snåla med den varan här i Sverige Fram med lite mer sydländsk temprament/bert
Har också funderat lite över fenomenet...
Brukar läsa alla bloggar i mån av tid, allt för ofta blir det tyvärr ingen komentar, beror på dyselexi.
Använder min blogg som ett verktyg att förbättra skrivandet och satsbyggnaden om ett ämne som jag gillar varmt. Skulle vara kul som du säger med mer dialog/feedback här.
Jag jobbar på att kommentera mer!
Mvh rickard
Svar från optimal 2009-06-14 10:31
Rickard tack för att du svarade En dialog skapar gemenskap och är i många forum en hjälp att uttrycka sig/bert
Jag har mina favoritbloggar som jag läser. Lite för otålig att läsa alla här på fs. Försöker kommentarera de jag läser men ibland har man inget att tillägga.
Men håller absolut med om att det kommenteras för lite både i bloggar och bilder.

Ska ta mig ned till Broströms och kika på dina bilder Bert.

Kram Lena
Svar från optimal 2009-06-14 10:37
Du är ju den på fotosidan som antagligen får mest kommentarer Vad beror det på tror du En gissning är att du svarar på många, Dessutom är du rak och man känner att man kan prata med dig Samt att dina bilder ofta överraskar. Välkommen på utställningen Jag är där klockan 13-14 idag ta med dig kottarna dom kan behöva komma ut/bert
Visst vore det mer kul med mera liv och debatt på bloggarna, men det kanske inte är alla som delar den åsikten....

se Rolf Jansons blogginlägg idag
http://www.fotosidan.se/blogs/rolf/33145.htm#comments

Nu känner jag själv dock inte till vilka komentarer som var fel eller var.... Men man funderar ju...
Svar från optimal 2009-06-14 10:41
Tack Ingela du vet ju hur det snackas i till exempel i Frankrike där hållen man låda skapar en dialog ser på andra människor är öppna och jag vill bara att Bloggen skall vara levande Och handla om hur man använder sitt fotografi hur man gör vad man kan förbättra, Att man har en automatisk inställning på kameran kan väl inte vara själet till att man berättar om hur man tog bilden/bert
Jag försöker svara till alla. Det är naturligt och en självklarthet att man gör det :-) Det är inte särskilt kul när man skriver och inte får respons. Får man respons är det roligare och mer givande att även i fortsättningen skriva även om det bara är ett "Hej där" :-)

Vi får se om jag kan komma idag Bert. Har lovat mig själv att ta mig i kragen och träna. Barnen har åkt båt med farfar och är krassliga nu båda två tyvärr. I och för sig passar det sig väl bra nu när det ändå regnar.

Stor kram
Lena
Svar från optimal 2009-06-14 11:22
Ja tack Lena kommer du så kommer du krya på dem Man brukar inte bli dålig av att åka båt, ja lite men det går över när man kommer iland Ja jag förstår förkylda det är inte bara barn som smittar utan pensionärer också kram /bert