Sport och Naturbilder

Att balansera sitt fotografi eller hur man blir bättre fotograf

Alla har väl  vi någongång känt att "mitt fotografi" är uselt eller jag får inte till det,jag lägger av med att fotografera. Jag har tänkt det många gånger framförallt när man ser andra framgångsrika fotografers utmärkta bilder.

Men ändå har jag fortsatt att envist försöka övertyga mig själv att :du är inte så dålig ändå. Med olika medel och motiv försökt hitta en balans mitt fotograferande.

Det har väl hänt att jag tappat greppet och ser  hur uselt resultatet blev. Några viktiga livlinor kan vara  att se många bilder och ta många bilder att vara kritisk och träna. Fotosidan har ju många bra fotografer som delar med sig av bilder och synpunkter det hjälper. Att försöka vara ärlig mot sig själv komma underfund med vilken typ av fotograf jag är. Att tänka igenom vad man skall fotografera. Jag satsade på Sport. En svår uppgift att förmedla ,men jag ansåg att mitt intresse var där någonstans. det kan isig vara en god början. Många matcher blev det och många usla bilder. Jag tränade läste in matcherna och försökte ta in det som gällde inför fotograferingen. Det går snabbt och det är tempo ,jag gillar det. Jag blir alldrig någon bra fotograf  men  det blev till slut ganska hyggliga bilder. I varje fall för dagspress. Men vad jag vill säga är att träningen i fotografi är enda möjligheten för att försöka hålla balansen och kunna ge sig själv beröm .Till slut kan man direkt i fotoögonblicket avgöra vad som är bra. Min fotokompis  Staffan på UNT i Uppsala brukar satsa på att försöka ta ett par bilder i början av matchen som är sinifikant för matchbilden. Sedan kan man slappna av. Det blir bättre då/bert

Inlagt 2012-10-09 11:26 | Läst 1024 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver