A Seagull, a happy Seagull.

Inleder mitt bloggande med en liten berättelse om känslan jag kände när min nuvarande profilbild togs. Hur jag än försöker så tror jag inte att jag kan vidarebefodra doften men hoppas ändå kunna ge er en bild av närheten jag kände, till just denna måsen.

Vi har varit vänner länge och måsen visar mig ganska stor tillit. Har varit där ofta och fotograferat, bjudit på goda nötter och försökt vara en vänlig människa helt enkelt. Så en dag försökte jag ge henne en nöt när hon kom flygandes. Hon tog sikte, tog nöten varligt ut min hand i farten. Samtidigt stannade hon till aningen så att jag kunde känna hennes ena fot vila lite i min handflata. Det var en fint ögonblick för mig.

 

Bilden nedan visar en mås som för mig ser glad och nöjd ut. Jag hoppas att den känner det så.

 

(Tar tacksamt emot tips om hur man får texten under bilden. Lyckades inte med det)


 

 


Inlagt 2010-01-23 02:18 | Läst 11907 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Underbart!

Välkommen till bloggarnas värld!

Påminde mig om när jag, tillsammans med några andra, räddade livet på en ung mås som fastnat så olyckligt i en fiskekrok och lina... kroken satt genom hans näbb och linan hade han trasslat in sig i, så han var på väg att drunkna, fladdrade i vattnet desperat. Vi kom med båt och lyckades på upp honom, jag höll i honom, varligt men bestämt, medan en annan knipsade av kroken, förde försiktigt ut den från näbben, trasslade ut linan och känslan när måsen flög i väg ur mina händer var fantastisk.

Vem gillar inte ett lyckligt slut? :)

Förstår din känsla där du vinner måsens tillit.

Skön bild med ena foten i luften också!
Svar från Agneta Viklund 2010-01-23 16:06
Åh, vad glad jag blir att läsa att ni lyckades rädda måsen! Tack för välkomnandet oxo!
Hälsar Agneta.