Agneta's Seagull blog. Sometimes in English versus Swedish. Copyright Agneta Viklund.

Övervintrare

Monarch fjärilen här i Californien övervintrar i Pacific Grove, parar sig under några veckors tid och flyger sedan mot klippiga bergen dvs de flyger inte över. Eftersom de är kallblodiga måste de bli uppvärmda av solen. De flyger runt och söker partners och oftast parar de sig. Det var en fantastisk känsla att titta på alla fjärilar som flög runt i träden och i luften och ibland på backen. En del hängde ihop två och två med kropparna, andra letade efter partners. Försökte fånga dem i luften och jag kan säga att jag var väldigt trigger happy och till slut fick jag några bra bilder. Man blir alldeles yr i huvudet av att följa deras färd och oj vilken glädje man känner när man åker hem med kamera kortet fyllt med vackra fjärilar. 

En man berättade att äggen som föds långt långt härifrån vet om att de skall flyga tillbaka hit och övervintra, para sig och sen flyga iväg mot klippiga bergen. Tänker på att djuren hade då kompasser långt innan människan kom på det, samma med GPS idag. Det är mycket vi inte vet om djuren:)

Postat 2012-02-27 20:49 | Läst 6362 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Vikten av copyright på bloggen.

Läste nyss en bok där det talades som vikten att ha copyright på sin blogg. Så därför har jag precis lagt till det. Skrev ett blogg inlägg på FS för nåt år sedan och påtalade just detta att våra bilder på bloggen tar bort all copyright info som finns i filen. Tyvärr har jag tagit bort det inlägget så jag kommer inte ihåg alla fina kommentarer om det men jag har för mig att bl a de på Redaktionen svarade att det skulle vara vara med i fortsättningen. Nu laddade jag hem en av mina senaste bloggbilder och inte fanns det med någonsom helst copyright i filen. Inte ens den som är förinställd i kameran. 

Är det så att alla bilder som läggs ut i FS bloggen inte har copyright i filen? 

Hoppas ni på Redaktionen kan ge mig/oss ett tillfredsställande svar.

Postat 2012-02-13 04:30 | Läst 5895 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera