Agneta's Seagull blog. Sometimes in English versus Swedish. Copyright Agneta Viklund.

Concours d'Elegance, Pebble Beach, CA.

I helgen var jag och min man och tittade på bilar och mc ( mc, för andra året i rad) som jag helt enkelt inte trodde existerade. Naturligtvis höll jag utkik efter måsar oxo och det är nästan så jag undrar om jag har nån speciell dragningskraft på dom:) De kom i alla fall. 

 

Detta är originalet som Burt Munro satte världsrekord 1967 på Bonneville Salt Flats i Utah. Det står sig ff i den klassen. Burt Munro, det är han som filmen " Världens Snabbaste Indian" handlar om. Domarna värderar här för det gäller att få pris. Bilden är tagen av Jan Isidorsson.

 

Här är en bild från just det året d vs 1967 när Burt Munro står vid sin Streamliner d v s motorcykel. Bilden fotograferade jag av. Den var placerad nedanför MC'n på Pebble Beach.

 

Måsar tycker oxo om det vackra....tror jag:)

 

Måsen beundrar denna vackra bil som jag t r o r är en Abart.

 

En Delage från Frankrike. Den blev best in show.

 

Samma bil sedd bakifrån.

 

Inte ofta som bilarna får köra på Pebbles Beach golfbana. 

 

En av bilarna som satte världsrekord 1952, oxo på Bonneville, Salt Flats. Det var ett mäktigt ljud när den körde upp på scenen för att ta emot pris. 

 

Lacken som en spegel.

 

Spyker d v s Saab hade en utställning. Det jag gillade speciellt var att myrorna som äter löven symboliserar kraft. Power som de skrev på en skylt.

 

Jay Leno var med och skojade till det hela. En lott för 100 dollar, där man bla kunde vinna en diamanatring för 25 ooo dollar, vanns av detta par. De hade varit ihop i 30 år och när de vann ringen så fick Jay Leno mannen att fria till sin dam, just här på scenen. Syns lite dåligt men han sitter på knä på bilden och håller fram asken med ringen i. Alla jublade.

 

Avlsutningvis kan jag säga att detta var en tillställning med folk, finbilar och fest.

 

Postat 2010-08-20 19:43 | Läst 7287 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera