Bear in Snow in Sequoia National Park

Vi tog en tur till Sequoia i två dagar och båda dagarna lyckades vi få se svart björn. Den ena var märkt och hade en sändare som inte såg direkt bekväm ut. Den andra däremot verkade lugn och fin:) Bakgrunden bakom den första björnen i bild är ETT Sequoia träd, de är verkligen gigantiska. Även marmot fick jag se för allra första gången, hade ingen aning om vad det var för djur först. Ur ett litet hål tittade marmoten ut när jag fick se den. Körde måstricket d v s jag började prata med marmoten och vips så kom det en till som blev nyfiken. Tre var dom till slut men den ena hade fått svansen avbiten men såg nöjd ut i alla fall. Hur och när vet jag inget om men hoppas den inte led för mycket. Fick också se en magpie d v s en mindre varant av vår skata med lite andra färger. Fast då var vi nere i värmen igen:)

Inlagt 2011-10-12 20:40 | Läst 6637 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Skatan är fin men lite annorlunda stylad än våra här i Sverige. Fina björnbilder. Den stora har järnkoll på dig. Sequoiaträden är gigantiska och jag undrar hur gamla de kan vara.

/Torbjörn
Svar från Agneta Viklund 2011-10-12 21:56
Tack. Sequoia träden är 3.200 år enligt en broschyr därifrån. De är världens största till volymen. Redwood är ca 2000 år och är högre men smalare. Jo den björnen hade koll och jag fick ge mig iväg för jag stod lite i vägen för dit den tänkt sig:) Den gjorde ett litet utfall och jag blev rädd:)
Wow, så fina bilder! Jag gillar skatans lilla söta kusin. :-)
//Ewa
Svar från Agneta Viklund 2011-10-12 21:59
Tack. Javisst är den söt den lilla magpien:)
Oj jösses vad mäktigt!
Hur nära stod du när du fotade björnen? Jag hade med blivit rädd, frågan är om jag ens vågat sig så nära som dig.. ;-)
Roligt att få se för oss unika och speciella arter!

Mvh Anna
Svar från Agneta Viklund 2011-10-13 18:52
Hej Anna, jo det var en mäktig upplevelse. Var väl ca 5 till 6m ifrån innan jag backade. Visst var jag rädd just när den kom emot mig men känslan innan den var spänning:) Att få vara nära och se djur på nära håll är så rikt på något sätt. Men det gäller att komma ihåg att de är vilda. Fast det är attans svårt när man får chans att vara nära:)
Det var mer pirrande när vi gick längre in i skogen för dimmigt som det var så vet man ju aldrig....men det gick ju fint:)
Ha det fint hela familjen
Hälsar Agneta.