Coyote.

Följer debatten om vargen som det skrivs om i en del bloggar just nu och här i Californien har vi ju den fina coyoten. Biltrafiken här skördar så många djur så det är med sorg i hjärtat man kör runt på vägarna här. Ofta jag ser tvättbjörnar, ekorrar, skunkar, fåglar, skorpioner eller ormar liggandes på vägen. Vissa bryr sig inte ens om att stanna och kolla om djuret är helt dött utan de kör bara på i snabba hastighter. Detta medför att en del fåglar som rensar rent och äter upp djuren inte alltid hinner undan heller. Ofta stannar jag och drar de döda djuren åt sidan om jag kommer åt. Ibland så springer djuren ut utan att föraren har möjlighet att gira undan. Jag tänker att vi bilister dödar endast för fartens skull medan djuren dödar för att ha något att äta, även om det inte är hela sanningen.

Tänkte visa lite bilder på Coyote härifrån.

En Coyote vi hittade liggandes vid vägkanten.

Den här fina coyoten hade vi turen att träffa på när vi bilade i Death Valley i Californien.

Coyoten lät sig villigt fotograferas när vi stannade bilen och pratade med den. Den höll sig dock på avstånd men verkade lite nyfiken också. Kändes stort att få möta den. 

Inlagt 2011-12-10 23:49 | Läst 11465 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tråkigt med den i diket, men vilket fint möte med den levande coyoten. Det känns lite magiskt varje gång man får tillfälle att möta ett vilt och skyggt djur.
Svar från Agneta Viklund 2011-12-11 18:59
Javisst var det tråkigt. Glädjen är så stor när man får chans att möta dem, ja magiskt precis som du säger. Tack för att du kommenterade:)