Copyright Infringement.

Har just upptäckt att en sida har lagt en av mina bilder på sin hemsida. Som Print har jag en limited edition på 25 på just den bilden, så jag har ingen önskan om att den ska florera på andra ställen än de jag själv lägger ut den på. De kallar sidan att det är bilder med något alldeles extra, verkar som de samlar in bilder från webben. Kanske de oxo har frågat en del, vad vet jag. Verkar som de oxo säljer en hel del så jag funderar på om det är en reklamplats. De skriver mitt namn under bilden så det är ju bra i alla fall.

De kallar den thefabweb och jag har än så länge inte bestämt mig hur jag ska gå tillväga. Hittade två namn så jag ska kanske kontakta dom. Men jag blir lite tveksam, eller rädd, man vet ju inte vad man sätter igång.Har ni några tips så tar jag tacksamt emot dem.  

Inlagt 2012-10-16 06:09 | Läst 6182 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kontakta dem och säg som det är, att du är smickrad, men inte vill ha dina bilder på deras hemsida. Påminn dem gärna att de måste fråga, även om de skriver namn. Om du skriver ett vänligt brev, så tar de säkert bort bilden.

Känns som att vissa fotografer bara längtar efter ett sånt här tillfälle för att på direkten skicka en maffig faktura.

Mvh
Johan
Svar från Agneta Viklund 2012-10-16 16:37
Tack Johan för ett fint förslag. Ska berätta hur det gick. Vänlig Hälsning Agneta.
Bra att du tar upp det Agneta tycker jag. Jag skulle nog också kontakta de ansvariga. Det skulle vara intressant att veta vad du får för svar. Med vänlig hälsning, Elisabeth
Svar från Agneta Viklund 2012-10-16 16:39
Tack Elisabeth, hör av mig vidare hur det går.
Vänliga Hälsningar Agneta.
JA detta var ett riktigt detektiv arbete! När jag försökte kolla det namn som jag hittade så sa google att det fanns ingen på den adressen. Så jag letade vidare och kom till slut till Cloudflare punkt com ( ett stort företag som som gör s ä k r a websidor till folk) som tydligen hade gjort thefabweb's hemsida. Så på deras hemsida kunde jag beskriva problemet men ack, det gick aldrig iväg fastän jag skrev in tre ggr. Gillade inte att jag fick skriva namn och mejladress och inte veta vart det tog vägen. Men jag hittade ett telefon nummer så efter lite övervägande så tog jag mod till mig och ringde.
Det var en som svarade och Nej han kunde inte sända mig visare till abuse avdelningen men jag kunde göra detta på nätet. ??? Varför frågade jag men det var bara så. Fast jag kunde trycka mig fram genom att lägga till en 4 på telefonen:) Jag kollade i alla fall in formuläret på nätet och det kändes nästan som att jag själv var en förbrytare:) med alla de frågor man skulle svara på. Sen hittade jag flera sidor med min bild via Googles sök, så nu tar jag en paus. Puh! Vet inte heller säkert varifrån de tagit bilden eftersom storleken inte stämmer riktigt.
Hörs igen.