A Bear mother and her small cubs in Sequoia National Park.

Måste bara dela med mig av en upplevelse jag hade i helgen. Vi besökte Sequoia Nationalpark i Californien och min man och jag smög runt lite försiktigt i skogen för vi ville ju så gärna se björn. Plötsligt börjar det höras lite knastrande en bit bort och en björnmamma och hennes två små ungar kom gåendes. Vi smög försiktigt efter och såg till att ingen av oss kom emmellan henne och ungarna och hon verkade ganska avslappad med vår närvaro.  Man blir bara så himla glad!! De små björnungarna lekte och klättrade i träden och var helt omedvetna om oss. Mamman letade mat och det lät verkligen när hon med sina klor barkade av ett omkull fallet träd och när hon gick iväg så följde de genast efter. De gick ut över ett berg, drack vatten ur en håla och försvann sedan neråt. Vi gick helt uppfyllda tillbaka till våran bil och for ner till vårt boende och laddade över våra bilder till datorn. Så nu sitter man med massa bilder och en stor glädje i hjärtat var gång man tittar på dom.

 

 

 

 

Inlagt 2010-05-19 03:18 | Läst 6831 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vilken härlig naturupplevelse! Och vilket gyllene fototillfälle! Jag bor i trakten av Halmstad i Halland och vi har, sedan troligen två år tillbaka, berikats med en ung brunbjörn som fastnat på bild i en viltkamera. Hoppas alltid få en glimt av den när jag är ute i skogen. Ingen större chans kanske, men ändå...
/Tommy
Svar från Agneta Viklund 2010-05-19 17:59
Ja det var verkligen en upplevelse, Tommy. Björn i Halmstad?!...vem hade trott det? Ja du får ge dig ut och leta....önskar dig lycka till:)
Hälsar Agneta.
Men så mäktigt !!
Jag förstår din känsla.. uj uj uj .
Bilderna blev ju sktifina de med - trots din euforiska känsla lyckades du behålla sinnesnärvaron- inte illa:-) Speciellt den lille rackaren som klättrade på trädet var ju för härlig.. jag trodde det var en ekorre först?;-)
Kram Anna
Svar från Agneta Viklund 2010-05-19 18:05
Ja, Anna, du skulle sett de små, de var som vilka ungar som helst. Lekte, klättrade i träd och busade med varandra. Hela tiden hade de koll på var mamman gick och gick efter. Längtar redan tillbaka dit:)
Fick ett fästingbett så nu går jag på stark pencillinkur...men jag måste ju säga att det var det värt att få se dessa goa djur.
Bamsekram :) Agneta.
Jag trodde också att den klättrande björnungen var en ekorre. Gigantiska träd ni har där borta. Det är få förunnat att få vara med om en sådan här upplevelse så jag förstår din glädje. Ett plus är naturligtvis att veta att det är du själv som tagit bilderna.
Svar från Agneta Viklund 2010-05-19 18:07
Jo, Sequoia träden är STORA! Får kanske ha med nåt i ytterligare en blogg så att du får se.
Hälsar Agneta.
Fästingbett????? Fick du borellia då alltså? *ryyyy*
Skulle precis vaccinera mig mot TBE häromdagen men blev sjuk o fick ställa in:-(
Svar från Agneta Viklund 2010-05-20 20:08
Vet ju inte om det är borelia, men det var en hästkur så diare kom på köpet. Tror att läkaren vill vara på den säkra sidan i f a l l det är borelia. Så när du blir frisk ska du vaccinera dig? Huuu:)

Kram Agneta.
Riktigt härligt. Hur stor är en sån björn egentligen? Kan de inte vara farliga för människor?
Tråkigt med fästingbettet. Jag har haft några som krupit på mig i år och två som suttit fast, men det verkar inte vara någon fara med betten (än iaf)
/Sebastian
Svar från Agneta Viklund 2010-05-21 18:51
De är väl ca mellan en och en halv och två meter. Inte så hemskt stora. De kan vara farliga för människor om de känner sig hotade tror jag men håller man sig undan och ger dem företräde om de byter riktning så går det bra:)
Mitt fästingbett blev så infekterat och värkte så det var bäst att gå tillläkaren tyckte jag. Kuren ska ävl snart vara över så jag blir pigg igen:)
Men åh vilken fin upplevelse Agneta!! (förutom fästingbettet då, men nu förstår jag att det kanske var värt det faktiskt...hihi). Ungarna ser såå söta ut, och jag kan verkligen höra björnmammans skrap med klorna på barken efter din beskrivning och bilden. Häftig natur där borta..... så fint att få se!
Krya på dig nu!!
Kram,
Maria
Svar från Agneta Viklund 2010-05-27 01:52
Tack, Maria, och nu är jag bra igen:) Naturen är bara så vacker där, speciellt de ofantligt tjocka seqouia träden. Men allra bäst är det när man har tur att träffa på djuren där. Såg inte en enda mås, men de har det bättre vid havet:)