A Seagulls faith in a human.

 

Var i helgen ute vid havet och träffade en annan av mina måsvänner. Vi har flyttat ca 2 timmars bilfärd längre bort från dem så det är inte lika ofta som jag ser dem nu. Väl vid havet var alla måsar ute och flög vid vattnet men bara efter några minuter kom den Enbente Måsen, som jag kallar den, flygandes emot mig. Åh, om ni visste vad utvald jag känner mig. Han känner igen mig och det är en fin känsla. Han vet nog oxo att det vankas något gott förstås. Det jag så starkt förundras över är detta att när det saknas en fot och halva benet så är det vingarna som kompenserar detta och han är den allra bästa flygaren jag hittils sett, bland Måsarna.

Bilderna är från detta tillfälle och jag säger det igen. Jag älskar dessa Måsar!

 

 

 

 

Inlagt 2010-01-25 19:37 | Läst 10977 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja visst är det härligt att få en sån kontakt med ett vilt djur. Det värmer i hjärtat.
Svar från Agneta Viklund 2010-01-25 20:18
Ja, det stämmer så väl. Man blir glad i hela kroppen.
Att vara kompis med en mås, det måste vara härligt! Du vet inte vad som kan ha hänt den enbente måsen?
Svar från Agneta Viklund 2010-01-25 20:17
Jotack, det känns fint och det är flera måsar som jag kommer att skriva om senare.
Vet inte vad som hänt den men kan tänka mig att den fastnat i nåt nät och kanske fått slita bort den. Har läst att sånt kan hända våra fåglar vid havet.
Måsar får oxo akta sig när de flyter i vattnet för det finns fiskar som gärna tar dem oxo.
Läste om en mås vars vinge blev bruten och den våga sig knappt ut i vattnet eftersom den kan inte lyfta snabbt.
Den Enbente är en otrolig livstark mås. Han är högt upp i måshierarkin.
Härligt med en måskompis, mysigt när den kommer nästan rusande när den ser dig. Vad skönt att den verkar klara sig så bra trots det halva benet. Fina bilder, speciellt den första med den kavata blicken och den nästsista, fin vinkel. /Mvh Bodil
Svar från Agneta Viklund 2010-01-25 21:52
Ja det är härligt med närheten till Måsar. Tack för dina härliga ord om bilderna.
Härliga måsbilder! Kul att du har börjat blogga du med :)
Svar från Agneta Viklund 2010-01-29 17:51
Tack Sebastian.
Ja det är kul att blogga, kollar alltid in din blogg oxo. Skoj att se bilder hemifrån:)...bl a
Har oxo skickat in en läsarbild till ttela, fast det blev under rubriken sommarbild så det är väl knappast någon som ser den. Men i alla fall så är det skoj att komma ut med mina bilder. Lite i taget.
Hälsa Linda.
Kram Agneta.