Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Rockstad Falun genom 100mm plast...

Rockstad Falun! Underbart med en hård rockfestival på hemmaplan. Målet var att rocka i dagarna två, men det blev en, en mycket bra dag. Kameran har givetvis en central roll på ett sån här tillställning. Förutsättningarna var enkla, max 135mm zoom tillåts. Det objektiv jag äger som kommer närmast utan att överskida denna gräns är ett Nikon E-Series 100 2,8. Rockkonsert med ett manuellt objektiv kändes lite spännande. Planen när jag kom till området var glasklar, längst fram mot staketet. Jag har inte stått längst fram på en konsert på tio år, börjar bli lite bekväm för det. Men med en knapp brännvidd var det enda sättet, en form av manuell zoom. Huvudattraktionerna för kvällen var Grave Digger, Pain och Helloween. Jag var på plats i god tid innan Chris Boltendahl och hans Grave Digger skulle gå på, skarpt utrustad med en D700 bestyckad med 100mm plast.

Det var en häftig kväll. Grave Digger levererar brutal heavy metal och visar upp ett spelhumör som gör att man bara står och ler. Axel Ritt är underbar på gittaren, Boltendahl är väl ingen stor sångare men han är Grave Digger och rösten passar perfekt. Nästa akt är Dalarnas Peter Tägtgren alias Pain. Jag har aldrig riktigt gillat Pain, kanske för att jag alltid tyckt att Tägtgrens Hypocrisy är bättre och därför aldrig gett Pain en chans. Nu fick de chansen och tog den, Tägtgren bjuder på en brutal show med eld och bomber och en sång som imponerar, trots något hes. Sista akten är tyska Helloween. Jag har aldrig sett dem live förut, men på något vis vet man vad man får. På något vis blir det lite tråkigt, det är bra ingen tvekan, ruskigt tight och välspelat, men...jag vet inte riktigt vad som fattas. Andi Deris har kanske inte den bästa rösten, men jag har alltid gillat honom. Helloweens bästa sångare, på det bästa albumet Time Of The Oath.

Det blev ganska många bilder, och det fungerade ganska bra med manuell fokus. Jag har ju i ett tidigare blogginlägg skrivit om det kreativa med manuellt, denna kväll sattes kreativiteten på prov. Nedan följer ett axplock från kvällen den 4 juni 2011.

Chris Boltendahl, Grave Digger

Jens Becker, Grave Digger

Axel Ritt

Chris Boltendahl

Grave Digger

Peter Tägtgren, Pain

Johan Husgafvel, Pain

Peter Tägtgren

Michael Bohlin, Peter Tägtgren

Peter Tägtgren

Peter Tägtgren

Michael Weikath, Marcus Grosskopf, Helloween

Sascha Gerstner, Helloween

Andi Deris, Helloween

Michael Weikath

Sascha Gerstner

Markus Grosskopf, Andi Deris

Helloween

Postat 2011-06-06 00:52 | Läst 6145 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera