Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Glädje i studion

När mamma kommer hem med en varsin handduk är lyckan total. Pappa du kan plåta oss säger äldste sonen Emil som snart fyller fem. Brorsan Arvid två och ett halvt år är inte sen att hänga på. Jag gillar att fotografera mina barn på det här viset. Umgås, skratta och fånga det på bild. En kamera är både jobb och avkoppling, fantastisk pryl :-)

(klicka på bilderna för bästa upplösning)

Postat 2013-06-05 00:37 | Läst 5787 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Cykel: Långa Lugnet Falun

Idag var det dags för nya Långa Lugnet i Falun med ny bansträckning. Naturligtvis var jag på plats med kameran och plåtade. Ur fotosynpunkt är ett traditionellt varvlopp att föredra då cyklisterna passerar fler gånger på en mindre radie så man hinner springa emellan olika platser. På ett långlopp är det lite mer utspritt även om banansvariga i Falun lyckats bra att hålla i hop banan med tre loopar och passering i stadion vid varje varvning. Tanken rent bildmässigt var denna gång den samma som förra gången, dvs ljussättning och inte så mycket fokus på panoreringar. Jag är inte i första hand ute efter att skildra tävlingen, mitt fokus ligger på att porträttera cyklisterna i deras miljö.

Nedan några, ganska många, bilder från dagen.

Kopiera ej bilder

(klicka på bilderna för bästa upplösning)

Glad stämning innan start...

Svenske mästaren Magnus Darvell kommer i sista stund på att fel växel ligger i, var det redan här han tappade segern? :-)

En sista statusuppdatering, Henrik Öijer är alltid uppdaterad.

En Canonist...

Banchef Carlsson, bra jobbat!

Starten.

Dagens överlägsne segrare Mattias Wengelin.

Oh foot down som den klassiske cykelkommentatorn David Duffield hade uttryckt det. Det går undan, gäller plats två och tre.

Speaker Ekstam vet vad han pratar om.

Många som vill gratulera dagens segrare.

Öijer justerar resultaten :-)

Postat 2013-06-02 23:07 | Läst 7901 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera