Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

The Highwaymen - The unfinished story

Äntligen kom helgen då det var dags att träffa grabbarna jag växt upp med. Vi kommer alla från Filipstad i Värmland och har känt varandra sedan lågstadiet. Numera är vi utspridda i landet, men har bestämt att två gånger per år skall vi ses. Nu är vi alla inne på sista året innan fyrtioårskalasen börjar. Vi kör alltid en fotosession varje gång vi ses. Dessa sessioner har en tendens att ta upp mer och mer av tiden när vi ses. De får packa kostymer, överrockar med mera för att vi skall få rekvisita till mina idéer. Men det är kul, tycker jag iallafall som älskar att skapa bilder av alla de slag. Jag tror och hoppas att grabbarna också tycker att det är lika kul. Hösten 2011 var det maffiastuk i studion och våren 2012 The Raw session Kanske kan det bli en fotobok att visa barnbarnen så småningom.

Denna gång kallar jag storyn The unfinished story.  Anledningen är att vi helt enkelt inte hann att knyta ihop säcken med vissa bilder. Målet var att skapa scener som ur en film. Så här kommer storyn som inte är någon story förutom i mitt huvud :-)

Tack grabbar!

(klicka på bilderna för bästa upplösning)

The Highwaymen - The unfinished story

Starring:

THE RAT

THE LANDLORD

THE HITMAN

THE DIRECTOR

...we are THE HIGHWAYMEN :-)

Postat 2013-04-29 22:47 | Läst 3954 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ut i mörkret och fixa en trailerbild.

Den kommande helgen är det dags att träffa polarna från förr. Ett gäng grabbar som känt varandra i över trettio år men som nu bor på olika håll i landet. Träffarna innehåller alltid en fotosession (The Highwaymen) med något lämpligt tema. Har smidit planerna ett tag nu och tänkte att det kunde vara kul att skapa en bild som får bli som en trailer, ett startskott att nu är det dags.

Är hemma hos föräldrarna och hälsar på och hade tidigare på dagen hittat platsen för min bild. En stor grusplan som fungerar som ett timmerupplag.

Framåt nio på kvällen var det dags att dra iväg då det hade blivit lagom mörkt ute. Ljussättningen skulle den här gången ske med hjälp av två små led-paneler.

Bestyckade kameran med utmärkta Nikkor 16-35 f4, som är skarpt och relativt lätt. Ville ha så lite packning som möjligt då min mors cykel fick vara transportmedel. Då det var jag själv som skulle stå som modell slängde jag ner en frärrutlösare också.

Det viktiga är att skapa ett bra grundmaterial på plats för att sedan skapa känslan i datorn. Nedan bilden som skall skapa den rätta känslan, startskottet på det kommande temat. The Highwaymen - The Movies (working title) :-)

Postat 2013-04-22 12:18 | Läst 4879 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Skogspromenad med den yngste, och en kamera naturligtvis.

Var väl egentligen inte så mycket till promenad, några meter från huset börjar skogen. Nysnö och solstrålar som letar sig fram som en punktbelysning mellan de majestätiska granarna. Samtidigt små snöflingor som yrde i luften och skapade en sorts naturlig diffusor. Barnens utekläder denna årstid består till största delen av overall. Nu skulle vi fotografera lite och då fick Arvid 2,5år ta på sig lite fränare kläder.

Bilder tagna med naturligt ljus och det fantastiska Nikkor af-s 85 1.4g, som alltid inställt på största bländare.

(klicka på bilderna för bästa upplösning)

Postat 2013-04-07 21:37 | Läst 5537 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera