Erik Birgerson

Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Ett par skott från julicruisingen i Falun.

Ett par bilder från juli då det var cruising i Falun. Det var inte så mycket till cruising egentligen då det var totalstopp då antalet bilar var enormt. Jag stod i rondellen vid Falu Koppargruva och tänkte fånga lite action, lite panorering men bilarna stod bara still. Regn och mängden avgaser gjorde att jag gav upp ganska snart.

Nedan ett par bilder där den första, ja vad tänker hon... Arne vad gör han?!! Man skulle utifrån blicken kunna tro att jag står där med ett vapen. Det är ju bara en Nikon :-)

På andra bilden fastnade jag för förarens stil, som tagen ur American Graffiti.

Postat 2012-09-13 21:44 | Läst 1952 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Rockstad Falun 19/8 sista kvällen.

Här kommer mina sista bilder från årets Rockstad Falun. Hypocrisy och Sabaton, en riktigt dalakväll. Förra året kom Peter Tägtgren med sitt Pain och levererade på stora scenen. I år kom han med sitt Hypocrisy och levererade på lilla scenen. Peter Tägtgren är en sån där människa som man aldrig känner orolig för att det inte ska vara bra. Han är helt fantastiskt bra, det vet man liksom innan. Hypocrisy är ruskigt bra, de vinner dalakampen!

Sista akten är Faluns egna Sabaton. De bjuder på en väldigt spektakulär show som är väldigt påkostad och proffsig. När det var dags för Sabaton kommer fans i stora skaror med flaggor och tischor med Sabatontryck. Sabantons fans känns lika hängivna som Leksands hockeyfans. Hela familjer vallfärdar för att se sina idoler. Musikmässigt är det välspelat och Jocke Brodén är duktig på att underhålla publiken. Halva bandet är nytt, endast två av orginalmedlemmarna är kvar och jag tycker att det märks på så vis att det är mer välspelat, de låter bättre helt enkelt, ett lyft. Gillar man Sabaton var detta en riktigt sevärd konsert med bra tryck och tusentals vrålande fans. Själv är jag inte direkt något jättefan av Sabaton, men det är mäktigt och väldigt sevärt.

Nedan följer några bilder från kvällen. Börjar med en kvarglömd bild från Epicas konsert under fredagen.

(klicka på bilderna för bästa upplösning)

Simone Simons, Mark Jensen - Epica

Peter Tägtgren - Hypocrisy

Tomas Elofsson

Mikael Hedlund

Peter Tägtgren

Tomas Elofsson

Sabaton fans

Joakim Brodén - Sabaton

Chris Rörland

Thobbe Englund

Gästspelande Peter Tägtgren & Joakim Brodén

Peter Tägtgren

Chris Rörland

Joakim Brodén

Postat 2012-09-12 22:35 | Läst 3239 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Rockstad Falun 18/8, Epica

Återkommer med några bilder från Rockstad Falun. Denna gång holländska Epica som frontas av mezzosopranen Simone Simons. Man kan sammanfatta Epicas musik som stämningsfull, brutal och vacker i en perfekt blandning. De levererar en snygg show där Simone Simons passar in perfekt mellan de mer brutala och hårda partierna. Gillar man Epica tror jag inte att någon blev besviken.

Idag några bilder från Epica, återkommer senare med de sista bilderna från denna festival, Hypocrisy och Sabaton.

(klicka på bilderna för bästa upplösning)

Simone Simons

Isak Delahaye

Simone Simons

Postat 2012-09-01 22:57 | Läst 2103 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera