Bilder, tankar, funderingar...kanske lite hårdrock också.

Roadtrip genom finnmarken och hem igen.

Vid tiotiden på förmiddagen styrde jag och pojkarna Golf-cabben packad med pannkaka, kaffe, badkläder och ett par kameror mot finnmarken. Målet var Helvetesfallet och Storstupet och kanske nåt café på vägen hem. Det var en vältrafikerad riks 70 som mötte oss när vi körde på den i höjd med Insjön. Vårt första mål var en matbutik i Orsa. Glass och sylt behövde inhandlas till pannkakorna. Lite godis och dricka kunde också vara bra att ha. Vi fortsatte E45 uppåt för att efter några kilometer svänga av mot vårt första mål. Pannkaka med sylt och glass. I brist på rastplatser med bord och sittplatser utmed de ödsliga grusvägarna intog vi vår proviant i skogskanten på en varsin sten.

Vårt första huvudmål var Helvetesfallet som avverkades ganska fort. Nästa mål var Storstupet. Innan avtagsvägen ner dit står den legendariska Sj-bussen. Som min fotovän Magnus Höög uttryckte det, "den är helt osannolik". Ja nog är det underligt att den står där och nu fick jag och pojkarna se den med egna ögon. Nere vid Storstupet stannade vi desto längre. Det var mer att se och längre sträcka att gå. Det blev fler stopp med kameran där också. Äldste sonen plåtade också vilket den yngre tyckte var sådär kul. När klockan närmade sig 17 tog vi stigen upp till bilen och drog iväg med riktning hemåt. Vi tog vägen över Skattungbyn för att få lite omväxling, slippa en trafikerad riks 70 och få möjlighet att ta en fika på Turistkaféet Älvhöjden. Med vidunderlig utsikt och rejäla bitar gott fikabröd, läsk och tretår var vi redo att åka vidare. I höjd med Boda norr om Rättvik fick jag syn på skylten mot Styggforsen. Vi passade på att svänga in och gå en sväng när vi ändå var där. Pojkarna var imponerade, ett fint ställe att gå runt på och ta lite bilder naturligtvis. Det hann bli ett stopp till innan vi var hemma. Ett badstopp någon mil hemifrån fick bli det sista på en fin dag. 28,5 mil senare varav många utan tak svängde vi klockan 21 in på gården. En tallrik fil sen stupade de små i säng. Jag skriver det här men nu stupar jag också snart. Nedan ett gäng, ganska många, bilder från vår utflykt på Finnskogen.

(klicka för bästa upplösning)

Inlagt 2016-07-20 00:58 | Läst 3797 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
2016-07-20 09:05   Mats G
Det där udda Sigma kameran tar ju fina kort! ;-)
Svar från Erik Birgerson 2016-07-24 20:50
Visst gör den :-) Till denna serie har jag dessutom använt två likadana Sigma med olika brännvidd.
2016-07-20 10:31   Anna Svedgård
Fina bilder från en härlig tur med gofika på Älvhöjden! Har stuga i byn, men faktiskt aldrig varit dit, det är väl lite typiskt:-) Ha en fortsatt skön semester!
Svar från Erik Birgerson 2016-07-24 20:52
Tack! Så brukar det vara, det man har nära finns inte :) Detsamma, ha en fortsatt bra sommar!