Allt möjligt.

Gysinge örngömsle

Efter att ha inspirerats av gamla bloggar från olika örngömslen så blev det en tid bokad i Gysinge. En noga koll på väderleken och lite tur med bokningstiderna så blev det jättebra förhållanden i veckan. Mycket sol och väldigt kallt (nåja -13 i alla fall). Perfekt!

Efter ett trevligt mottagande av Stig och genomgång av gömslet så satte jag mig till ro och väntade på att det skulle ljusna. När solen börjar komma fram så landar det 5-6 örnar samt ett helt gäng korpar högt upp i trädtopparna på andra sidan ängen. Super! Nu är det bara invänta att korparna vågar sig ner och äta på den utlagda maten så kommer örnarna strax efter.

Efter ett tag så börjar det hända grejer och det landar några korpar. Efter ytterligare en timme så landar den första örnen.

.

Havsörn.

.

.

.

.

.

.

.

Något att ta lärdom av.

Väldigt bra gömsle i Gysinge! Jag hade dock lite otur på förmiddagen i morgonljuset att örnarna blev skrämda och försvann. När de väl var tillbaks så lyckades jag själv skrämma dem när jag skulle montera en telekonverter på kameran och objektivet höll på ramla ut genom fotogluggen med en smäll. Som tur var det kallt och örnarna hungriga att de kom tillbaks. Efter andra gången de blev skrämda så kom de först när solen gått ner. I det stora hela är jag nöjd och kom hem med ett hyffsat gäng bilder men skulle vilja ha fått mer bilder när det var som bäst ljus.

.

Inlagt 2018-01-12 07:09 | Läst 2554 ggr. | Permalink
Tredje bilden är ju toppenfin, annars tycker jag det är lite synd när man ser delar av åteln. Jag är inte känslig för sådant (hanterar det i tjänsten) men många andra är det. Örnarna är känsligare än man kanske tror och kommer det ljud från gömslet kan de mycket väl dra och inte komma tillbaka. Men visst är det kul och spännande att sitta och titta på dem.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2018-01-12 10:16
Tack Lena! Jag har justerat blogginlägget. Jag fyller på med lite andra bilder vid tillfälle.
Ja det var min första sittning i gömsle. Riktigt skoj att komma dem så nära.

MvH
Johnny
Lena Holm 2018-01-12 10:51
Oj, nu uttryckte jag mej I överkant. Jag menade inte att du nödvändigtvis skulle ta bort bilder för att det syntes kadaver. I det här forumet tror jag det funkar ganska bra, men jag tycker det är lite synd överlag för det gör sej inte så bra i en bildkomposition. Om du visar bilder i ett bildspel för publik kan det också vara värt att tänka på att inte ha med kadaver som t ex bröstkorgen som fanns på en av dina bilder. Fyll gärna på med mer bilder, jag tar en titt senare.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2018-01-12 17:43
Ingen fara. Jag tyckte du hade en poäng faktiskt. Och som nybörjare lyssnar man lite extra noga på de erfarna.

MvH
Johnny
Wow, du har fyllt på med riktiga höjdarbilder. Jag är mycket svag för korpar och de är svåra att få till fina bilder på dessa fåglar i skarp sol, men du visar en som är riktigt bra. Andra bilden och den sista gillar jag också. Jag är ingen expert på detta område men har väl en del erfarenhet av hur människor i allmänhet ställer sej till djurkadaver och hur man kanske kan undvika onödiga diskussioner (även om man ska vara beredd att ta dem) genom att anpassa sitt bildmaterial.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2018-01-12 20:06
Tack Lena det uppskattas!

MvH
Johnny
Visst är det spännande att sitta i gömsle, man vet inte på förhand om det ska hända något överhuvudtaget och så plötsligt blir det aktion där utanför.
Riktigt fina bilder fick du trots att örnarna var lite nödbedda ibland.
Svar från sears 2018-01-14 21:27
Tack så mycket Margareta!
Mycket spännande helt klart.

MvH
Johnny