Allt möjligt.

Lämnar boet

Så kom dagen när tornfalks ungarna lämnar boet. Idag när jag kom till kungsängsladan i Uppsala så hade 3st flugit ut ur holken och satt sig på taket. 2st satt fortfarande kvar i holken för att efter en stund de också prova vingarna. De flög dock tillbaks till holken igen. Kul att se 5st ungar då jag endast sett 4st tidigare i holken. Fick en mycket trevlig och rolig stund med dem.

.

Jag kan flyga jag är inte rädd..

.

Wow världen!

.

Pappa har lämnat mat.

.

.

Inlagt 2018-07-04 00:07 | Läst 1113 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Härliga bilder, bara och njuta,
Svar från sears 2018-07-04 14:06
Tack Jorma! Ha det bra.

MvH
Johnny
Väldigt fina bilder på fina fåglar. Första bilden sticker ut lite extra. Hälsningar Mats
Svar från sears 2018-07-04 14:07
Tack så mycket Mats!
Ha det bra.

MvH
Johnny
Jättefina bilder du fått på ungarna. Hade hoppats ta liknande själv när jag var dit den 19:e juni men då var dom fortfarande vitduniga.
Sten
Svar från sears 2018-07-04 14:08
Tack så mycket Sten! De har som sagt precis lämnat boet. När man förstorar upp bilderna så kan man fortfarande se lite vitt dun på dem.
Ha det bra.

MvH
Johnny
Väldigt fint, kul att det gått bra för dom! Undrar vad det var för 'småfågel' som blev föda..
Hälsn!
Svar från sears 2018-07-04 14:10
Tack så mycket Jan! Ja mycket kul att vi fick några fler tornfalkar. Har undrat detsamma för visst är det en liten fågel alltid.

MvH
Johnny
"Pröva dina vingar" finns det väl en gammal schlager som heter? Mycket bra bilder, första och sista gillar jag bäst.
Svar från sears 2018-07-04 20:45
Tack så mycket Christer! Det uppskattas. Ha det bra.

MvH
Johnny
Fina bilder och rapporten, då man inte kan vara på plats
Svar från sears 2018-07-04 20:47
Tack Peter! Kul att du gillar.
Ha det bra.

MvH
Johnny
Riktigt härliga bilder och den första är bara så fin, känns dessutom väldigt symbolisk. Alla har väl hört talas om uttrycket att prova sina vingar? Snart kastar den sig utför luftstupen utan en mikrosekunds tvekan.....Hälsningar/ Björn T
Svar från sears 2018-07-04 20:48
Tack så mycket Björn! Du har så rätt. Ha det fint.

MvH
Johnny
Tack för en bra rapport och med härliga bilder till. Första är ju toppenfin och med den texten blir det ju perfekt. Jag var där idag en stund och kunde räkna till 6 ungar. Fyra i holken och två på holkens tak. De väntade på mat men mamman blev störd av att jag var där och ville inte leverera. Då gick jag därifrån. De såg inte flygsugna ut men det kanske var för tidigt på eftermiddagen.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2018-07-04 20:57
Tack så mycket Lena! Den första blev lyckad, den är jag nöjd med förutom stängsel tråden i bakgrunden. Men så är det ibland, i alla fall när det handlar om rörliga motiv som fåglar så får
man ibland ta vad som bjuds på för att hinna fånga en bild. Vad otroligt kul att det är 6 st! Det var en överraskning. Synd på bristen av flygandet. Det märks att de har svårt att släppa boet helt men det är nog nära nu. Hoppas du får flyt om du åker dit igen. Ha det fint.

MvH
Johnny