Allt möjligt.

Två av våra vanligare fåglar

I brist på det stora utbudet av fåglar nu så här i kalla vintern så kommer här två av våra vanligare stannfåglar. Som fågelintresserad så tittar man gärna lite extra på de exotiska fåglarna runt om i världen som har alla regnbågens färger. Och visst är de otroligt vackra men jag glömmer ofta bort att vi faktiskt har väldigt färggranna fåglar på hemmaplan också.

.

Blåmes

.

Gulsparv

.

Inlagt 2018-02-26 17:47 | Läst 625 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Exotiskt i all ära, men svenska fåglar är lika fina! Utmärkt bra foton som visar detta.
Svar från sears   2018-02-26 20:10
Ja vi har några godbitar vi också.
Tack Måns!

MvH
Johnny
Mycket fina porträttbilder. Blåmesen finns det gått om även här hos mig. Gulsparv ser jag väldigt sällan. Då ska man ha utfodringen i gränsen till åkermark antar jag. Tycker i allmänhet att det är för mycket jakt på ovanliga fåglar. Många missar dom vardagliga fåglarna som är minst lika vackra. Det gäller tycker jag att oavsett vilken fågel få dom i rätt ljus och miljö.
Sten
Svar från sears   2018-02-26 20:13
Tack Sten! Visst är det så att vi jagar och tar många fåglar för givet. Jag har börjat tycka om skatan tex som får så fina färger i visst ljus om man tittar lite mer noga.

MvH
Johnny
Två fina porträtt!
- hawk
Svar från sears   2018-02-26 20:13
Tack så mycket Håkan!

MvH
Johnny
Riktigt fina bilder. Blåmesen är otroligt vacker. Jag röstade på att den skulle bli vår nationalfågel med de vackra blågula färgerna. Det blev dock inte så.
Hälsningar Lena
Svar från sears   2018-02-26 20:16
Tack Lena! Ja den är verkligen fin. Håller med den skulle vara perfekt som nationalfågel. Undrar när nästa omröstning är.

MvH
Johnny
Ja, de är väldigt vackra, och snart har de de riktiga vårfärgerna, blåmesen med lysande blå hatt.
Svar från sears   2018-02-26 20:18
Mycket fina. Vi ser fram emot våren nu.

MvH
Johnny
Precis så är det! 'Gräv där du står' är en fin gammal klyscha.. som stämmer så bra! Fina bilder! Gulsparv ser jag aldrig här i mitt närområde!
Hälsn!
Svar från sears   2018-02-27 08:00
Tack Jan! Jag tror gulsparven gillar vara i närheten av stora ängar och åkrar.
Jag håller med att vi har väldigt fina fåglar på hemmaplan. Jag brukar göra lite resor och ska faktiskt iväg på en alldeles snart. Det var härom dagen jag blev påmind igen när jag tittade i mitt arkiv att vi har väldigt färggranna fåglar på hemmaplan. Fåglar jag tar lite för givet.

MvH
Johnny
Blåmesen är sån otroligt snygg fågel med sina färger, härliga bilder!
Svar från sears   2018-02-27 08:01
Ja jag har underskattat den helt klart. Det är nu när jag tittar i mitt bildarkiv som jag upptäcker vad fantastiskt fin den är. Tack Per!

MvH
Johnny
Vackra bilder !
Gulsparven är jag lite extra förtjust i eftersom den inte besöker min matning ( jo, jag såg en enda för ovanlighetens skull för ett tag sedan )
Och den lilla "boven" är väl alltid charmig.
För att inte prata om skatan, inte så färggrann, men väldigt vacker. Men det ser vi inte. Hörde om att när människor från andra länder ( där skatan inte finns ) ser skatan här blir dom väldigt fascinerade.
ing-marie
Svar från sears   2018-02-27 20:54
Tack Ing-Marie! Håller med, skatan titta jag lite extra på nuförtiden.
Känner igen det där med människor från andra länder. När jag besökte Thailand förra året och denna gång som fågelintresserad så blev jag stormförtjust i en fågel jag såg överallt. Den hade så speciella ögon. Den heter Common Myna på engelska. Men Thailändarna gillar den inte alls, typ deras variant av kråka som bara ställer till med jävelskap :)

MvH
Johnny