En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

10 år gammal sajt kickar ass

Helt plötsligt när jag satt och slötittade på Beck och fixade med Fotosidan.se så slog det mig att det fanns en sajt som var så sjukt cool, som hette något med Gabocorp och var något så otroligt cool när jag såg den. Två sekunder senare hade jag hittat den via google. Nedan är en skärmbild och vill du se sajten så klicka på http://www.thefwa.com/flash10/gabo.html 

Den sajten lanserade 1997, det är 10 år sen. Den var så sanslöst cool då att jag trillade av stolen. Jag gör det nästan idag med. 10 år måste betraktas som hel evighet när det gäller webb. För att man skall få perspektiv så var det ca 3 år tidigare än den första digitala systemkameran från Nikon (Nikon D1), dvs 1997 då det var film och Nikon F5 som gällde. Ingen trodde att 10 år senare skulle digitalt vara bättre än film. Ingen trodde heller att det är först nu den sajten kommer till sin rätt. Då tog det tre min att ta ner den via modem.

 

För att få ytterligare perspektiv så hittade jag Dn.se:s framsida 1997:


 

 

Inlagt 2007-08-19 21:20 | Läst 5770 ggr. | Permalink
Tack för detta sköna tillbakablick-tips. Gabocorp-sajten, visst minns man den.
Den var ju såå häftig och jag har för mig att man fick höra "att den var gjord med något nytt program som hette Flash" ;-)
/M.
shit ja, den minns jag!! jag höll på att gå en fortsättningskurs i flash efter webdesignskolan som jag gick på just då, bara pga den sidan.
men så ramlade jag in lite mer allvarligt på foto istället.... ;)