En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Idag ska jag "assa" Magnus

Idag skall Magnus fotografera Maud Olofsson, och jag skall agera Magnus assistent. Jag vet inte exakt vad han förväntar sig men förmodligen att jag bär upp alla saker, sen monterar upp, sen sätter ljuset, och provplåtar. Under tiden så tar Magnus förmodligen en espresso. 2 min innan Maud dyker upp så lämnar jag över en inställd kamera med tomt minneskort, och lyfter upp reflexskärmen och inväntar instruktioner. Sen plåtar Magnus och det kommer stå Fotograf: Magnus Fröderberg under bilden.

Eller så blir det ett schysst samarbete, vilket är mest troligt :) Skall bli kul att "assa" det har jag sällan gjort. Återkommer med bilder.

Inlagt 2011-02-25 08:26 | Läst 4929 ggr. | Permalink
Jag tycker du ska dokumentera detta på något sätt. Kan du inte filma lite så vi får se! :-)
Svar från David Elmfeldt 2011-02-25 08:56
Skall försöka hinna det. Det är en "seriös" plåtning med stressad politiker. Magnus har tydligen dealat till sig 5 min (max 10) med henne.

Och som jag misstänkte så fick jag precis ett mail från Magnus:

"Och du får släpa ner mina stativväskor och lastoliten. Kolla att klämmorna är med i ena stativväskan. ;)"

Slit och släp, slit och släp..
Joakim K E Johansson 2011-02-25 09:11
Du får montera en ombordkamera på huvudet! ;-)
Bra idé av Joakim =)
Lycka till, ni kommer säkert att ha det kul.
/Lena
Bra och kul initiativ, mer sånt när det finns tid och utrymme. Ska bli kul att se resultatet.
Det är ju inget ovanligt att man har kanske 5-10 minuter på sig att ta sina bilder när det kommer till den här sortens porträtt, då måste allt sitta.
Det är bra med en assistent som även är fotograf. Då kan det jobbas mer och handledas mindre. Ännu bättre är det om parterna är välbekanta så att assistenten avslutar meningarna, så att säga. Visst, som assistent innebär det kånka på fotoutrustning och förbereda utrustning, men det är det värt. Man kan lära sig nya saker när man assisterar en annan fotograf. För vi jobbar och tänker olika.

Hoppas det blir ett givande uppdrag och lagarbete. :-)
Du e vaken David, du har fattat hur det går till att vara "assistent" hos berömda fotografer! :)
Han kommer nog att be dig trycka på avtryckaren också... ;)
B)