En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Kommentera mera

Jag tror faktiskt att jag skall försöka mig på att föregå med gott exempel och varje dag iallafall få ur mig två kritikkommentarer per dag (eller iallafall 14 per vecka) under sommaren. Det tar inte många minuter och feedbacken är som julklappar.

Inlagt 2010-06-11 08:07 | Läst 3872 ggr. | Permalink
Jag försöker ge kommentar/kritik till några bilder varje gång jag kollar in Fs.
Tycker det är så skoj dom få gångerna någon tagit sig tid o skriva ner något
så då måste ju andra känna likadant.
Det låter som ett bra initiativ. Jag blir dock lite avundsjuk på er som har så lätt för er med att formulera kommentarer. Jag har en "bisittare" som hållit reda på tidsåtgången för de senaste 40 kommentarerna som jag skrivit och där blev medeltalet (snällt räknat) dryga 20 minuter per kommentar.
Jag får nog överväga att börja använda mig av standardformuleringar som jag klistrar in i fortsättningen och inte hålla på och titta fram och tillbaka så mycket på bilden under tiden jag skriver.
/Nonno
Men du Nonno!
tycker inte man ska känna press att skriva nått.
känner man inget för en bild ska man givetvis inte kommentera bara för va snäll..
Det är lätt att kommentera bilder som man är förtjust i...och ganska lätt med bilder som man inte gillar, för det vet man varför. (Då är det bara lite knepigt att säga kritiken på ett snällt och bra sätt som kan ge något...)
Men de där bilderna som inte sticker ut på något sätt...som ögat inte ens lägger märke till, de är svåra att ge kritik till. Men givetvis går det att hitta både bra och dåligt där också...
Så det får bli en av mina sommarutmaningar...att bli bättre på att se det jag brukar gå förbi, och försöka mig på kritik även där.
Utvecklande för mig...och det är ju himla roligt att få kommentarer! / Lena E
Usch vad dåligt det gick. Lyckades inte alls. Jag försöker analysera och kommer nog fram till att jag glömmer bort. Kanske vi skall skapa en funktion som en gång per dag mailar (om man ställt in det) ut en länk med fyra slumpade (eller vad nu som kan bli bra) bilder!?