Bilder och tankar .Att leta efter sin älskade katt.

Det var en fin midsommar, om inte vår katt Ozo hade stuckit iväg och oron tog över. Att gå omkring och ropa Ozo Ozo mitt i natten kan också missförstås. men det gjorde jag. Jag fick lära mig av en van kattägare att man ska tänka efter när det gäller namnet på sin katt.Ozo heter egentligen Gattuso, efter den italijenska fotbollsspelaren. Min sambo älskar italiensk fot boll, och hon gillade särskilt Gattuso därav namnet. Men att ropa smeknamnet Ozo mitt i natten, och fem på morgonen kan betyda eller tolkas på annat sätt. Nu låg de flesta mätta efter sill och nubbe, men inte vi. Vi ropade OZO hela midsommardagen och dagar och nätter som följde.. Nu finns det ju värre namn än så på katter typ Sötnos, Gräddnos Smulan , Lilla hjärtat OSV, Så att folk som hörde mitt vrål kanske tyckte att han behöver nog en OZo stackarn.

 Att hitta eller se en katt mitt i natten eller tidig morgon är närmast omöjligt, Kolla den här bilden  tagen på dagen, men konverterad till sv som natten , han är svår att upptäcka och smälter rätt bra in i miljön

En fördel att leta mitt i oron är ändå att vara uppe tidigt när det ljusnar och kolla runt.

 Hästarna på åkern  i morgondimman  tilltalade mig mitt i letandet och jag tog en bild, c:a fem på morgonen.

 

Ozo kom ändå hem i går natt  till stugan dyngsur och hungrig.

Det känns bra att han är hemma. Man undrar vad han har varit. Men det får vi aldrig veta.

 / Bengt

Inlagt 2015-06-24 19:42 | Läst 2903 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Skönt slut på historien i alla fall!
Och mitt i alltihop fick du till en fin bild på hästarna!
/Niklas
Svar från bassa 2015-06-24 20:08
Hej Niklas ,jo kameran är alltid med.
/ Bengt
En sann midsommarfirare som varit på friarstråt kanske Bengt?
Skönt att han kom hem efter uträttat värv, vad det än var. :)
-affe
Svar från bassa 2015-06-24 20:17
Hej Affe. Det är en väldigt obehaglig känsla..Man intalar sig är han borta så är han , katter är så här.
Man får räkna med det. Vad har hänt? Någon räv, som tagit honom, knappast han är väldigt kraftig. Under midsommarfesten dagen innan han stack fick vi höra att en lodjursfamilj hade knallat runt i skogen på Rangarnö..Havsörn OSV man vrider sig och svettas av oro., . Men så dök han då upp blöt och tufsig,och hungrig men utan skador.
Han är värre en du Affe, Han älskar att ströva omkring ensam i den mörka natten, jag funderar på att hänga på honom en storbildskamera som han får släpa på.
/ Bengt
Lyckligt slut,vad skönt. Min katt försvann spårlöst i September förra året och är ännu försvunnen. Svårt att inte veta vad som hänt.
Mvh. Mary-Anne
Svar från bassa 2015-06-24 20:41
Jag lider med dig Mary- Anne
.Katten har dålig status. Om man älskar sin katt som en familjemedlem är det väldigt svårt att drabbas av det som hänt dig. Många förstår inte hur det känns med ovissheten. Vad har hänt?. Kommer hon han tillbaka Typ Det är ju bara en katt. Om det har gått så lång tid tror jag att du måste försöka släppa taget om möjligt. Katter har ju en förmåga att om de skadas allvarligt exempelvis påkörda gå undan och dö i lugn, där det närmast är omöjligt att hitta dem Det kan nog vara så. Som du vet gillar de inte djursjukhus, eller veterinärer. Kanske valde hon han att dö lugnt stolt. där ingen kunde finna honom henne.
/ Bengt
.
Känner igen det där. :-) Min är ute bara timmar i sträck men nån gång varje sommar är det en vånda då han varit borta borta upp emot 20-24timmar. Många tankar hinner gå igenom huvudet och han ser helt obekymrad men trött ut när han väl kommer hem. Vackra vyer fick du på köpet!
Svar från bassa 2015-06-24 20:44
Hej Eva , Det är lätt att bli förbannad när de kommer hem och bar käkar och går och lägger sig. Men man kan ju inte bli det. Förbannad alltså
/ Bengt
Skönt att läsa att det finns människor som verkligen bryr sig om sina djur. Har själv tre katter som jag vill ska vara inomhus under natten. Efter att vi hade en berguv i ett träd för några år sedan blev man orolig när katterna inte kommer in. Skulle vara ett lätt byte för uven. Även rävar stryker förbi men för dom är det nog inte så lätt att ta en katt. En av katterna var borta 1 1/2 dygn, när vi upptäkte henne i grannens fönster. ( som var bortrest ).
Sten
Svar från bassa 2015-06-25 20:10
Hej Sten.Det är nog så ibland att de går in både här och där av nyfikenhet och blir inlåsta.
Berguven är ingen liten krabat, vår största uggla, inte att leka med. Jag kan förstå oron.
/ Bengt
Jag har en 'Gumma' i huset som för sisådär 7-10 år sedan sprang omkring en hel natt i kvarteret med en ficklampa och ropade Mooses, så jag känner igen beteendet:) Den historien slutade bra precis som din. Bilden på hästarna gillas mycket.
Svar från bassa 2015-06-25 10:03
Tack Ingemar.Då vet du vad det handlar om.
/ Bengt
Kul han kom åter. Det händer ibland att katter byter fodervärd något att tänka på. Fin bild på hästarna.
Må gott
/H-Å
Svar från bassa 2015-06-25 10:08
Hej och tack Hans -Åke .Jo det händer, men här på landet är det inte så, här är det annat som lockar.De bofastas katter kan vara borta i veckor, utan att någon bryr sig. Vi från städerna har nog ett annat förhållande till våra katter.
/ Bengt
Jag såg en dokumentär om katter där de sa att de ofta håller sig närmare än man tror. Svag tröst om man ändå inte hittar dem.
Skönt att han kom hem igen. Det gjorde inte min för två år sedan.
Kul att se fler fotografiska sidor av dig än GF!
Katja
Svar från bassa 2015-06-25 20:05
Hej Katja Så trist för dig med din katt. Tydligen är det väldigt många som råkar ut för samma sak. Jag har också hört att det kan vara så att de befinner sig närmare än man tror .Men ju fler dagar nätter de är borta ju oroligare blir man. Du vet.
Bloggarna är kul ibland, eftersom det ger frihet att berätta med bild om ditt och datt..
Ha det bra
/ Bengt
Stämningsfull hästbild, usch vad jobbigt när kisen försvann - härligt att han kom välbehållen hem, katter får ju sina ryck, riktiga personligheter, må gott, LO
Svar från bassa 2015-06-26 10:01
Tack LO Jo det känns skönt att han är tillbaka.
/ Bengt