Intryck Avtryck Ögonblick.Det tycks inte vara så konstigt om man har varit med ett tag att skänka en slant

 Jag såg det igår och har sett det tidigare. Gamla människor som själva inte ser särskilt rika ut skänker oftare en slant till de fattiga på gatan. Förmodligen vet de av erfarenhet vad det innebär att vara utan .

 Skönt att se att det finns vänlighet. och förståelse.

/ Bengt

Inlagt 2016-02-05 11:34 | Läst 1089 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina exempel på medmänsklighet som skänker hopp.
Svar från bassa 2016-02-05 15:32
Så är det Torbjörn.
/ Bengt
Så är det säkert. Dels som du säger vet äldre bättre vad det innebär, dels ger de många samlade åren en sinnesbeskaffenhet som lutar åt medmänsklighet.
Ändå måste jag säga att det är beklämmande att se unga friska, fullt arbetsföra människor ägna sig åt tiggeri som profession. Tigga pengar av åldringar.
Svar från bassa 2016-02-05 15:38
Hej Peter, nu var hennes tiggande inte direkt kopplat till de äldre. Det bilderna visar är när de äldre har bestämt sig för att ge en slant utan något som helst Typ Tack så mycket, eller skramlande, med sin burk. Ett skramlande som. även jag kan tycka är påfrestande, Men så var det inte här.. Ha det bra .
/ Bengt
Jag kan direkt erkänna att jag aldrig ger pengar till tiggare. Men då och då kan en gatumusikant få en slant, det är inget ovanligt. Jag föredrar att skänka pengar till välgörenhetsorganisationer och litar på att de använder pengarna på bästa sätt.
Svar från bassa 2016-02-05 15:50
.Ja man hoppas att inte det mesta går till administration.. Vi ger lite till tiggarna på gatan och till organisationerna.
/ Bengt
Fina bilder som visar hur de äldre gärna ger till tiggarna, har uppmärksammat det också att det ofta är äldre, men sett även barn som gett. Fast jag håller nog med Ingemar att man bör ge till hjälporganisationerna så de kan få hjälp hemmavid istället. Ingen ska behöva förnedra sig att sitta på gatan och be om allmosor och få en liten skärv. Bättre med rejäla insatser på plats så barnen får ha sina föräldrar hemma och skolgång ordnas. Annars blir det bara ett arv i fattigdom. Läste även regeringens utredningen.om tigger om att inte ge pengar i muggen utan till organisationerna.
Svar från bassa 2016-02-05 17:20
Du har rätt. Men vad gör man. Svårt att låta bli, när de sitter där i kylan. Dessutom blir det mer och mer av oss "ursvenska" som blivit hemlösa och tigger i Stockholm, alltså inte bara romer. Hur ska det sluta med vårt gemensamma öppna EU? Där EU generalen Ulf Dinkenspiel och hans kampanjfolk grät av lycka när nu gränser skulle skrotas och den öppna gemenskapen skulle blomma, och Europa skulle förenas utan pass Heja på varandra kramas och fritt knalla mellan gränserna.. Fina tankar, men för vem frågar man sig idag.
Bengt
Margareta Cortés 2016-02-05 17:59
Jag är rädd för att om vi fortsätter att lägga pengar i muggarna så blir det ingen förändring för romerna. Något i deras hemländer och något av deras hemländer borde kunna tvingas fram genom EU. Vet bara inte hur.
syntax 2016-02-05 18:33
Jag har blivit på det klara med att man nog inte skall lägga pengar i muggen. Ändå vill man många gånger hjälpa på ett direkt sätt. Intressant att du Bengt tar upp detta med dom svenska hemlösa. För dem har situationen närmast blivit förtvivlad i och med inflödet av tiggare från andra länder. Det är människor som många gånger far riktigt illa. Det sociala skyddsnätet har efter hand blivit grövre och grövre. När jag ger kontanta medel, blir det till svenska hemlösa.
Den fria rörligheten och andra rosenröda drömmar? Jag tillhör den halvan av svenska folket som röstade nej till EU - så för mig är det inget problem att saken kollapsar.
Ingemar Svensson 2016-02-05 19:57
Jag tillhör den halvan som röstade ja till EU. Vi kan inte satta här uppe i vår lilla ankdamm och tro att vi kan leva utan resten av Europa och världen. Kunde man ena 52 stater (kanske 53-54?) i United States of America så finns det anledning att arbeta på ett enande av Europa också. Den strömmen av flyktingar vi sett är bara en liten bit mot vad som skola komma. När Afrika börjar röra på sig ja då... pratar vi miljoners miljoner. Förr eller senare så reser de sig.
Fina talande bilder på ett erlände som inte borde finnas. Ska dom vänta till man satt press på deras hemländer hinner dom svälta ihjäl. Utan att ha varit i Rumäninen eller Bulgarien så har man övertygat mig om att där har dom inget existensberättigande alls. Jag ger gärna om jag har något att ge. Då vet jag att för min hundring köper den här kvinnan eller mannen mat. Bryr mig inte om vad egentligen, har man gett så är det deras. Idag blir det inte så mycket på grund av att jag har inga pengar att ge men förra julen köpte vi i familjen två dockor till en tiggares flicka, en kasse mat och 500 kronor.
Pengar är ingen bristvara i dagens samhälle. Det gnälls över dessa tiggare men samhällets stortjuvar glömmer man snabbt. Fackföreningsfolk super för 100.000 tals kronor. VD:ar lever lyxliv för miljoner, den borgliga regeringen har sänkt skatten med över 100 miljarder under sin tid, hur fan ska det kunna bli pengar över till sjukvård och skola. Jag förstår inte att människor köper den här politiken.
Sten
EU är väl egentligen inget annat, än århundradets överklassexperiment.
😊
Svar från bassa 2016-02-06 11:40
Jag håller med dig, jag röstade nej men...
/ Bengt
Jag ger rätt ofta, men dom sitter numera överallt så det blir lite svårt att ge till alla. Tror inte mycket på att dom insamlade pengarna gör nån större nytta, dom myglas bort av korrumperade politiker i mottagarländerna för det mest.
Det blir ju tyvärr problem när det blir för många, då vänder lätt sympati till antipati, Må fint, LO
Svar från bassa 2016-02-06 02:04
Ni och du har så rätt.
/ Bengt
Sorgligt att någon skall behöva tigga pengar
Men nu är det så som du visar.
Rart se de äldre som ger en slant.
Medmänsklighet.
Gun-Inger