Intryck avtryck från gator och torg. Man får inte döma av det yttre. Det inre kan vara väldigt gott.

 Särskilt med hackat ägg och smält smör. Förstora gärna. Ha det bra / Bengt

Inlagt 2016-11-13 10:10 | Läst 1147 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
elgenper 2016-11-13 10:45
Som jag brukar säga om släktingen laken: Man tar den inte för dess skönhet, utan för dess goda smak...
Svar från bassa 2016-11-13 10:59

Konstigt att de kan ha så god smak, Det verkar inte så, med tanke på deras yttre.
/ Bengt
ylva_h 2016-11-13 11:57
Du skulle nog inte se så glad ut du heller om du hade blivit uppfiskad och lagd på is :)
Fin torsk med skäggtöm och allt. Snyggt lagd skärpa. Önskar jag kunde få till det så där snyggt med perfekt skärpa ända från nosen till ögat,, och sen rejäl oskärpa vid gälen. Respekt.
Och ta lite riven pepparrot till det skirade smöret
Hälsar Ylva.
Svar från bassa 2016-11-13 18:41

Hej Ylva .Inte dumt med lite pepparot till. Tror jag körde med bländare 2 därav det korta skärpedjupet, 50mm
/ Bengt
präntare 2016-11-13 16:22
Mmm, kokt torsk med äggsås och potäter. Ser ilsken ut.
🙂
Svar från bassa 2016-11-13 18:38

Hej Hans Åke Han ser inte glad ut. Men god är han.
/ Bengt
Lena Holm 2016-11-13 20:02
Snyggt fångat ...eller vad man nu ska skriva. De är mycket vackrare när man möter dem levande i havet. Men jag njuter också gärna av färsk torsk till middag. Det ska bara fiskas med måtta...
Hälsningar Lena
Svar från bassa 2016-11-13 22:44

Hej Lena Vi ska vara rädda om läckerheterna.
/ Bengt
gorred 2016-11-14 04:01
Fin bild. Och en fin fisk. Lustigt det här med tillgång och efterfrågan. När jag var liten tillhörde torsken b-laget, billig och fryst i fyrkantiga block, något man tog till när man inte hade råd med annat. Aldrig tal om att servera på restaurang. Och nu en delikatess som är svindyr, om man får tag i den, exempelvis på restaurangerna. Men det är en väldigt god fisk, rätt tillagad.
//GöranR
Svar från bassa 2016-11-14 09:42

Hej Göran så var det Torsk rynkade man på näsan till. Nu förstår och vet vi hur gått det är. Märkligt det där. Den odlade laxen har gjort det omvända. Svindyrt förr och en delikatess. Nu ligger den på hyllorna i parti och minut. Men men det är ju inte den vilda laxen.
Ha det fint Bengt