Intryck avtryck från gator och torg. Medmänsklighet på Medborgarplatsen.

Så här ser det ut på Medborgarplatsen,på söndagarna när folk som har det svårt ekonomiskt får tilldelat sig en matkasse hem eller får en tallrik varm soppa på plats. En del har ju inget hem att bära hem matkassen till... Sist jag var där var de frivilliga givarna klädda i tomtemössor, snackade med alla, och spred faktiskt julglädje trots den utsatta situationen bland våra fattiga. Här två bilder från besöket. Jag ville inte hänga för länge med kameran på plats, men jag fick  ok att ta några bilder. Klyftorna ökar som LO skrev i sin blogg. Tur att folk frivilligt ställer upp, när samhället mer och mer blundar för hur det ser ut. Bengt H. 

 

Inlagt 2019-12-18 10:10 | Läst 1055 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,
Min djupa beundran av dessa människor som sprider julvärme hos sina medmänniskor. Tänk om hela samhället kunde genomsyras av denna känsla att ge och samhöra.

En stor del av tillvaron cirklar kring pengar idag och vissa roffar åt sig så att klyftorna bara spricker mer och mer.
Varför väljer vi ignoranta politiker i det här landet utom sig?

Tack för dina betydelsefulla bilder!

Bob
Precis som Bob undrar jag varför det blivit så här. Hur kan dessa politiker få mandat att styra landet. Det gnälls på sjukvård, skola och omsorg. Vill högerfolket inte betala den skatt dom ska så blir det inga pengar över till välfärd. Det är nog bara karolinska som får kosta hur mycket som helst och det rinner bara av det Moderatstyrda Stockholm. Dom löser problemet med att sparka folk på golvet. Andra sjukhus går på knäna.
Jag har sedan många år slutat köpa morgon och kvällstidningar. Men i våras när jag var i Jokkmokk gjorde jag ett undantag, mest för att få tillgång till spelbilagan. Det första jag ser är en bild på Kristersson som tar sig för pannan. Vid sidan hänger en skylt med texten " Hej då stöldligor ". Jag är helt övertygad att det han såg var en tiggare med en mugg utanför ICA butiken. Jag såg något helt annat. Jag såg Jan Johansson ( SCA) Leif Östling, E. Svantesson som bor hos mamma bara för att kunna stjäla pengar ur skattekistan. VD:ar på våra banker som hjälper skatteflyktingar. Ja även jag undra hur folk kan rösta fram dom här, är folk verkligen nöjd med den situation som är.
Sten
Det värmer att veta att det fortfarande finns ett solidariskt civilsamhälle. Klyftorna ökar och det finns ekonomer som hävdar att ojämlika samhällen är dysfuktionella.Fattigdom gör att samhället inte fungerar i. Jämlika samhällen fungerar bättre. Det lär rent krasst bero på att inflödet i varje medborgares plånbok bör vara ungefär lika stort som utflödet. Och ungefär lika överallt. Säger ekonomerna. Och det är ju ingen nyhet precis.
Ha det gott