Intryck avtryck från gator och torg.Jul, jul, strålande jul.

Bilden får tala för sig själv. Bilden är inte arrangerad./BengtH.

Inlagt 2019-12-22 08:27 | Läst 1307 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var för väl du skrev att den inte var arrangerad, annars hade jag genast trott just det. Fantastisk bild mitt i eländet!
Svar från bassa 2019-12-22 09:18
Hej Ragnar. Ja visst var det märkligt att mannen satt just där.Jag var på väg att gå förbi, men såg texten, och tänkte , det är inte sant! och tog bilden.
Ha en fin Jul!/Bengt H.
Hej,
En tänkvärd bild i dessa tider.
En typisk bild med knorr från en beundransvärd fotograf.
Med värme
Bob
Svar från bassa 2019-12-22 18:40
Tack Bob.Hårda bud.i dagens sammhälle.
/Bengt H.
Ser att bilden i alla fall inte är tagen nu.. och det är ofta väldigt komplext med dessa utsatta människor, allt är inte enkelt att bara 'lösa'! Bra bild!
Hälsn!
Svar från bassa 2019-12-22 18:47
Hej Janne Nej Bilden är inte tagen just nu. Men jag var på Medborgarplatsen i dag, och kunde om jag ville ta likartade bilder.Jag har svårt att tänka mig att den här mannens situation har förbättras.
Bengt H.
Otroligt välfunnet, stark bild av vår krackelerande välfärd, skrämmande, så många år för att bygga folkhemmet raserades på kort tid. Hälsn, LO
Svar från bassa 2019-12-22 20:54
Hej LO.. Det värsta är väl att det verkar närmast omöjligt att backa. Många tycks blunda och inte bry sig om vart det svenska samhället är på väg.
/ Bengt H.
Man blir verkligen lessen när man ser en sådan här bild. Men det är verkligheten idag. Skylten är ett hån mot den utsatta människan. Igår gick jag till köpcentret för att handla ifall det skulle vara svårt med P platser. Mer än 2000 platser räckte inte till utan mängder med bilar stod på platser där det är P-förbud. Ingen fick böter, kommersen går före en sådan här dag. Hade sällskap av en man jag inte kände som undrade hur många av alla människorna handlade med lånade pengar.
Sten
Svar från bassa 2019-12-23 00:12
Hej Sten. Säkert många. Julen kostar.Ibland alldeles för mycket, men köpandet känns nödvändigt ändå.
Ha en fin God jul.
/Bengt H.