Bilder och tankar. Behovet av gosedjur känns större en någonsin.

För fem år sedan var det nog en varsin kanin som gällde.

 Trevlig helg./ Förstora gärna. Bengt

Inlagt 2015-08-22 16:15 | Läst 1461 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
De där små väskhundarna har blivit omåttligt populära och används idag som en accessoar, istället för vad det faktiskt är. Nu gäller det väl kanske inte dessa flickor, men på många håll är det nog så! =)
Svar från bassa 2015-08-22 16:56
Jag ser det dagligen på mina promenader hur de bär på sina små hundar. Och när man kollar åt deras håll ser de beskyddande ut med ett leende..Typ tur att jag finns och tar hand om den här lilla hjälplösa varelsen.
/ Bengt
Som sagt, folk som skaffar hundar och tror att det är gulliga tillbehör till handväskan skulle förbjudas att ha djur, det säger nämligen ganska mycket om hur de ser på sina medvarelser. Kanske är inte just dessa tjejer sådana det vet jag inte, men alla hundar är hundar och har hundars behov oavsett storlek, få saker gör mig mer förbannad än folk som tror att det är gulliga leksaker som kan stoppas i väskan och endast är avsedda för det egna egot.
-affe
Svar från bassa 2015-08-22 17:02
Hej Affe .Allt vanligare och vanligare.. En fråga till dig som vet om hundar. Kan det vara så att dessa små hundar ser det som dresyr, lydnad, att de ska ligga i väskor bäras eller i knät. Jag har vid flera tillfällen sett hur de små ,vill upp i knät väskan. Kan det bero på att de är präglade på väska och att bäras i från tidiga valpstadiet? I så fall är det ännu mer oroande.
/Bengt
Alf Johansson 2015-08-22 17:42
En hund som inte ges möjlighet att utveckla sina sociala kompetenser blir ofta rädd och osäker, och om de då lärts att väskan eller knät är den säkra tillflykten söker de sig dit. Nu gillar alla hundar, eller åtminstone de flesta, att kela då och då så att de vill upp ibland kan ju också vara ett tecken för detta. Men man ser lätt i vilka situationer de söker sig till väskor och knän, om de gör det när de får syn på en annan hund till exempel handlar det ofta om att de blivit lärda att andra hundar är "farliga" genom att husse och matte tagit upp dem vid hundmöten och signalerat just fara, bristande social kompetens med andra ord. Det är också denna osäkerhet som ofta ligger bakom aggressivitet vilket brukar följa med på köpet, en rädd och osäker hund utåtagerar ofta, dels för att markera avstånd och dels för att skydda sig när den tycker att något den är rädd för kommer för nära.
-affe
Svar från bassa 2015-08-22 17:56
Ok Affe jag förstår Stämmer bra med mina erfarenheter på stan. Kommer man för nära dessa "goshunder" i väskan visar de ofta tänderna och morrar och skällert, säkert osäkerhet.
Trevlig helg på dig.
/ Bengt
MHRB 2015-08-22 23:53
På 1990-talet visade statistik att den vanligaste dödsorsaken för chihuahua att de bets till döds av större hundar pga sin "kaxighet". Det lär, precis som Affe skriver, inte på något sätt bli bättre av att föraren lyfter upp dem i tid och otid när andra hundar nalkas. I förarens famn är det lätt att vara kaxig, det blir värre "nos mot nos" på marken. Detta sätt att hålla hund är inget annat än ett otyg.
Ha en bra söndag.
Mats
Svar från bassa 2015-08-23 09:19
Hej Mats Tack för din belysande kommentar.
/ Bengt
Hej,
Ett vasst avslöjande av tidsandan. Liv som statussymbol. Hu.
Ha det bra
Bob
Svar från bassa 2015-08-23 17:11
Så är det nog. Ha det fint själv Hälsa assistenten.
/ Bengt