Intryck avtryck från gator och torg. I dag är det korvens dag.
Korvens dag i dag. Tänk vilken betydelse korven har för oss svenskar.Falukorven och varmkorven.
Jag minns på femtiotalen. När korvgubbarna öppnade sina lådor "på magen" och man kände lukten av kryddpeppar lagerblad, blandat med lukt av fotogen från uppvärmningen av lådan. Det var grejer det.
Här lite korvbilder.
En av de vackraste korvkiosker i Stockholm, är den som står på Mariatorget.
Här det gamla korvståndet vid Hornstull. Det revs när Hornstull sanerades från urinvånare, och stajlades om för bostadskarriäristernas bästa. Här serverades det bröd,och till brödet fick man korv.
Familjefest. Även längre bak i bild njuter kvinnan.

Rostad lök en nymodighet har blivit poppis.
Lika bra att ta två åt gången.
Folk i farten äter korv!
Childrens favorit . Kokt korv
Det ska börjas i tid.
Även de lite mindre väljer rostad lök.
Höjden av lycka.
Festen måste förevigas.
Det gäller att vara på sin vakt! Korvmåsen kan norpa korven på nolltid.
Så här går tillvänjningen till.
Redan från födseln är dom små fast.
Ja det var lite om varmkorven. Ha en fin korvdag!
/ Bengt













Ett fint brett korvreportage du gav oss.
Tack ska du ha Stefan för kommentaren. Hade du varit här hade jag bjudit dig på en körv.
Ha det fint.
/ Bengt H.
Bilden med måsen var härlig, kan gissa att den senare dök ner och norpade åt sig en korv.
Minns även jag 50-talet och de få gånger man fick en varmkorv, kommer ihåg att jag ofta lät lite senap komma på fingrarna för då stannade doften kvar och jag kunde sitta och avnjuta den långt efter att korven var slut. ;)
Minnena sitter i. Det var innan pomes och annat från gatuköken.
/ BengtH
Inte så dumt kanske, men egentligen ska det vara ljust bröd till korven.
/ Bengt
Sten
Ha ha! bBra försök.
/ Bengt H.
Hej Torbjörn. Korven har sin egen historia. Grillade över öppen eld.Bullens pilsnerkorv värmd i burken,på utflykter osv.
Tack för kommentaren.
/ Bengt
Ett betydligt senare minne är en korvrätt från Åbo, Finland, omkring 1970. Det är den bästa korvrätt jag någonsin ätit. Jo, den är värd en resa till Åbo, som det heter i Michelinguiden.
Den fanns/finns i korvkiosker och hette piirakka ja kax nakkeja, ja sinappi, ja ketsuppi. En finsk/rysk köttpirog med ris o köttfärs inuti är basen. I den stoppas två mindre korvar typ lite längre prinskorvar från ena änden och så sprutar man in senap och ketchup. Satans gott!
Hej Sven Det låter gott. I Solna Fanns det ,och kanske finns fortfarande Korv Ingvar som hade en ovanligt pepprig stark korv, som också var kanongod. Gärna lit bränd som du nämnde.
/ Bengt H
En korv med bröd var lyx på den tiden när hockey rinken var utomhus.
Mycket bra bilder av korvdagen.
Ta ännu ett tugg
Bob
Hej Bob. Det blir nog korv i dag. Kanske falukorv i ugn. Kan rekommedera Coops ekologiska falukorv. Påminner lite om den gamla hedliga .Ganska hårt rökt. Den är faktiskt bra!
Ha en fin korvdag.
/ BengtH.
Vi tycker också om den falukorven
B
Där ser man., och här kommer jag med nyheter.
/ Bengt
Hälsn!
Hej Jan Du känner ju till Göstas korvrestaurang.. Den drar mycket folk. Ha det bra .
/ Bengt H.