Intryck avtryck från gator och torg. Visst hade Trump rätt.

Saklig journalistik har aldrig varit viktigare,ser vi då och då som ett kort inslag på TV. Där bland annat Trumps utalande om sverige ges som exempel på falsk journalistik. 

Men visst fick han rätt.Masakern Drottninggatan. Mord i stort sätt dagligen, bilar brinner , skjutningar sprängningar dödshot mot vittnen..

 Kan det vara så att våra svenska journalister, är mer osakliga och mörkar verkligheten, och inte vill höra Trumps sanning?Åtminstone tycker jag, att  JUST DET utalande från Trump stämmer väl, och inget bra exempel i kampanjen : Saklig  journalistik har aldrig varit viktigare. :Se vad som händer i Sverige!

Men visst är han lite som Skogmans : När storfiskaren talar om hur stora fiskar han får, då skarvar han som han vill då räcker armarna inte till.

Sist två bilder.apropå hans tack till ryssland när det gäller al-Baghdadis död. Ha det bra Bengt H.ps Den undre bilden hämtad från en utställning,på planket ner mot gamla stan där flera konstnärer avbildade Trump på sitt personliga sätt.

 

Inlagt 2019-10-29 10:37 | Läst 2418 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det kallas för identitetspolitik - man håller på det egna laget, och avvisar det andra laget. Trump tillhör fel lag ur de etablerade svenska mediernas perspektiv. Om Trump säger att; "...detta är en verkligt fin dag för en picknick. Solen skiner och det är vindstilla." Så säger svenska medier; "...nej, nej, nej - det är en usel dag för en pcknick!! Snart öser regnet ner". Därav följer att man nu har fått mynta ett nytt begrepp: "Verklighetsresistens" - för visst är det så att Trump defacto hade rätt om tillståndet i Sverige.
Svar från bassa 2019-10-29 15:50
Hej Peter visst hade han rätt.
/Bengt H.
Hej,
De är slående lika.
Enligt min Corre så invaderar redan ryssarna vårt land. Åtminstone den viktigaste delen = Gamla stan.
Du får bli vår news man i storstaden.

Plåta mera
Bob
Svar från bassa 2019-10-29 16:02
Hej Bob 0ch corren.
Gamla stan är invaderad.Undra hur det är med Gotland.
Men går vi bara med i Nato, så kommer USA hit med hangarfartyg flyg och misiler, hjälper oss och sätter i gång ett krig mot ryssland. Så corren kan ta det lungt, om vi går med, tror Allan Widman Liberalerna.
Hur kan man tro på något sådant på allvar?
/ Bengt H.
Bob Bovin 2019-10-29 17:22
Hej,
Ja Nato skall man nog vara försiktig med.
Ha en bra kväll
Bob
Oj, och jag som trodde att det var TABU och KRIMINELLT att säga nåt positivt om Trumpen i detta land, och särskilt här på fotosidans blogg. Tänk så fel man kan ha ... 😀

Härlig ryssbild den första!
Anders F. Eriksson 2019-10-29 19:16
Även en blind höna kan hitta ett korn. Trump kläcker ur sig en himla många floskler, och han kan rimligtvis inte ha fel varje gång :)
Svar från bassa 2019-10-29 21:07
Hej igen Ragnar. Risken finns att det retar någon.Det var det jag ville testa.
Ha det bra.
/ Bengt h.
syntax 2019-10-30 08:21
Anders
Denna gång, när han alltså hade helt rätt, är det ju då inga floskler. Det är istället, för gammelmedia, synnerligen besvärande omständighter - och för svenska folket (som har att ta smällen) rena katastrofen.
Hej Bengt, här hade han utan tvekan rätt. Problemet är väl att han också utan att blinka tvärljuger när han tycker sig betjänt av det. Och visst tycker jag svenska journalister i vissa frågor är väl politiskt korrekta, så att säga. Farbrorn i pälsmössa ser mysig ut, om det sen är en ryss i björnskinnsmössa vet inte jag men n bra bild är det! Hälsningar/ BjörnT
Svar från bassa 2019-10-29 21:18
Hej Björn. Visst är det så. Det slinker ut mycket ur den munnen. Men just den här gången hade han rätt
och lite svårt för våra journalister och andra att han hade rätt.Skrämmande vad som händer i vårt land, inte bara i Malmötrakten,
Kul typ ,mannen med ryssmössan.
Ha det bra
/ Bengt H.

:
Donald Trump pratar väldigt mycket sk-t. Jag har väldigt svårt att förstå varför man väljer ut något enskilt som inte är totalt bludder - även om det stämmer alltså, om det på nåt sätt skulle balansera upp allt strunt?
Och ja, det finns kriminalitet i Sverige, skjutningar, mord och rån , men vi ligger inte i topp i världen, och den grova kriminaliteten har av allt att döma inte ökat. Och så länge vi kan läsa om den i tidräkningarna och höra på radio/se på TV har jag svårt att förstå det här med att media skulle mörka?
Croneman skrev en väldigt bra krönika i DN, värd att läsas i sammanhanget: https://www.dn.se/kultur-noje/johan-croneman-donald-trumps-logner-satter-en-ny-standard-ocksa-i-sverige/?fbclid=IwAR17eCQ5AFcnKgMPVmh8bWuJ1n4Pzxhvq2wxpSz_uZLAzKj_PKnt39csEiY
//GöranR
Svar från bassa 2019-10-31 01:00
Hej Björn.Visst snackar han mycket skit. Jag är bara rädd att vi vänjer oss med i stort sätt dagliga mord,sprängningar mordhot utpressning av företag OSV. Jag är själv bekymrad att just HAN som snackar så mycket förhastat skit hade så rätt vad vi vart på väg i det här landet. Varför förstod vi inte det själva. Nu tycks det vara svårt att få stopp på eländet.

Bengt H.
gorred 2019-10-31 02:03
Kriminolog Jerzy Sarnecki: "Självklart är brottsligheten ett problem, men i dagens läge finns det så otroligt mycket annat att oroa sig för. Den här uppgraderingen av brottsligheten som en av de allra viktigaste samhällsfrågorna är förstås en stor framgång för de som försöker vinna makten på de här frågorna, men utifrån någon sorts objektivt perspektiv är det en kraftig överdrift, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi och verksam vid bland annat Stockholms universitet."
Intressant artikel, läs hela: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kriminologen-osakert-om-brotten-okar

Vidare, Staffan Landin: "Varför vill ingen se att brottsligheten minskar i Sverige?" - http://staffanlandin.se/varfor-vill-ingen-se-att-brottsligheten-minskar/

Alltså, bortsett från Trumpbladdret i övrigt så kanske han inte ens hade så förfärligt rätt ändå. Det finns också många fler aspekter på det här med brottslighet, hur det noteras och hur statistiken förs.

Så, om vi "låtit det gå för långt" kanske vi gjorde det för väldigt längesedan. Trumps uttalande är inaktuellt och irrelevant i frågan i vilka fall som helst.

Det finns en tendens från vissa håll att försöka fokusera på hur dåligt Sverige är, peka på missförhållanden och få Sverige att framstå som ett land i kollaps, ett land där allt är skit och fungerar dåligt. Och sant är att det finns många missförhållanden att rätta till, men i det stora hela har vi det bra i Sverige. Det mesta fungerar till och ganska bra för de flesta av medborgarna. Jämfört med många andra länder är vi mätta, vi fryser inte, vi har tillgång till medicin och sjukvård som är av hög klass även sett internationellt. Vi är sett till helhetsbilden långt ifrån någon slags kollaps i vårt land.

Därför blir lösryckta citat från en notorisk bluddrare inte särskilt meningsfulla. De är långt ifrån någon reell eller rimlig analys av hur vi har det i Sverige.

//GöranR
Svar från bassa 2019-10-31 07:34
Hej igen. Jag tycker också att vi har ett riktigt bra land, det har jag tyckt sen jag första gången gick i sossarnas tåg vid femton års ålder... Vi måste värna om demokratin, och det vi har byggt upp. Demokratin är skörare en någonsin.
Socialdemokraten och professorn GV Persson nämde på tv i sitt program, att vi borde sätta in insatsstyrkan mot gangstrarna, för få bukt med problemet. Det finns olika lösningar hos våra kriminologer.
Ha det bra.
/ Bengt H.
Mja, Trumps få uttalanden om Sverige skjuts ned hemifrån eftersom det är så vaga ting han far med. "Titta, vad som hände igår/härom dagen i Sverige!" samtidigt händer inget speciellt, utan Trump har gissningsvis sett något som hänt i Sverige tidigare under året som han pladdrar om vore dagsfärskt.

Det finns ingen merit i Trumps uttalanden om Sverige. De som redan menar på att allt är krig och elände känner att de är sedda, påhejade av Storebror medan de andra undrar vad i hela friden den irriterande apelsinen tjôtar om. Trump har givetvis inget som helst intresse av Sverige. Det handlar om att plocka fram Sverige, som fortfarande lyser med viss inarbetad mysticism i staterna sedan reformivriga 70-talet, som ett politiskt slagträ inför sina egna, utan att ens behöva göra ett kvalificerat påstående.

Här krävs stor fantasi för att ge Trump poäng. Till och med kritiken från Ungern, i all sin statligt propagandistiska prakt, faller sig betydligt mer substantiell än kalorifria kommentarer eller hysteriskt twittrande från Vita Huset.
Svar från bassa 2019-10-31 01:08
Hej Mikael. Du får läsa svaret till Göran, så förstår du hur jag tänker. Om någon tror att jag är för eller någon anhängare till Trumps pladder och idiotiska beslut tror hen helt fel, Men faktum kvarstår, vi lät det nog gå för långt. Kanske skulle vi lyssnat just DEN GÅNGEN PÅ VAD HAN GISSADE ELLER SIADE OM.
/ Bengt H..
Du frågar om svenska journalister mörkar verkligheten? 2018 sköts det ihjäl 46 personer i Sverige, ofta i gängrelaterad miljö i någon av de socioekonomiskt belastade förorterna. Under första halvåret av 2019 sköts yterligare 23 personer till döds. Alla dessa händelser har uppmärksammats stort i media.Och förslagen om hårdare straff, fler poliser etc, haglar från politikerna. Tidningsrubrikerna skriker ut svenska folkets frustration över allt detta. 2018 dog 50 personer på sina arbetsplatser i Sverige. Ofta pga åsidosatt arbetsmiljö, dålig säkerhet och prioriterad vinstmaximering. 2019 har det hittills dött ytterligare 38 personer på sina
arbetsplatser i landet. Ingen frustration och inga rubriker eller ramaskrin i tidningar och övrig media. Nej här består den politiska tävlingen istället om att ta bort de av oss på golvet valda regionala skyddsombuden, och ersätta dom med tjänstemän som kanske aldrig jobbat på en industri. De regionala är ofta de som vi på mindre arbetsplatser kan vända oss till, och det känns helt fel att vi ska fråntas rätten att utse dom själva. Ja, jag får nog hålla med dig om att när det gäller vissa saker så mörkar media.
Svar från bassa 2019-11-04 00:03
Det påstods i media att åklagare var det farligaste yrket i Sverige.
Det rättade GW Persson i sitt program med att det var en myt. Och berättade att det farligaste yrket var just byggnad och andra likartade yrken .
Ibland har nog media lite för bråttom när de får totalt felaktiga påståenden.
För ett tag sedan påstod media att 40% av flickor och pojkar som ville byta kön begick och hade självmordstankar, Vilket ledde till att ett nytt lagförslag diskuterades.Barn som fyllt femton år skulle själva få bestämma om de skulle byta kön. Som tur var var det osanning, vilket utredningen erkände.
Så man får nog tänka efter ibland vad som kavlas ut i media.
/ Bengt H.