Intryck avtryck från gator och torg. En gå och handla med sambon kamera.

För några dagar sedan köpte jag en gå och handla med sambon kamera.

En Panasonic GX 80. En liten smidig kamera, En efterföljare till Bob Bovins Panasonic GM 5 att ta med när jag och sambon tillsammans ska gå och handla,

För en kamera måste jag alltid ha med mig. Min Nikon Z kändes då lite stor och klumpig, med bärkassar och annat.

 Hur funkade då den här lilla kameran?.

 I går fick den hänga med till Hötorgshallen, och jag tog några provbilder. Och jag måste säga överraskande bra! Jag förstår Bob att han gillar sin kombination Panasonic GM5, och sitt fasta Olympusobjektiv 12mm-f/2.

. Här några provbilder.Objektivet var en medföljade zoom 12.32-f/3,5-5,6 i plast.

 Ja det var några provbilder från Hötorgshallen. Jag måste säga att kameran, efter lite uppskärpning, och justering av färgen duger verkligen till, gå och handla kamera,och mycket mer där till! På hemvägen i Hornstull blev det ett inköp av två öl på bolaget. När jag kom ut från bolaget såg jag den här kvinnan med sina vita prickar mot rött  snudd på identiskt med bakgrunden.

 Den bilden tyckte jag blev lite kul. Man ska alltid ha en kamera med sig. Men att bli på latsidan? Nej! Nikonkameran är den självklara kameran på mina promenader. Det är trots allt stor skillnad, men det är skillnad på pris också Den här kameran kostade 3900:- Nikonkameran 39000:- Ha det bra/ Bengt H.

Inlagt 2020-01-17 07:56 | Läst 1114 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bengt,
Den ser mycket bra ut. Det är sådana kameror jag gillar. Den saluhallen gillar jag. Man får provsmaka som i Japan. Matställen finnes.
Du missar inget med den kameran. Prickarna sitter rätt i en bra bild.
Nu skall jag ut med Ninni å handla mat på stan.
Ha en fin dag
Bob
Svar från bassa 2020-01-17 09:47
Du tar väl med dig kameran!
/Bengt H.
Bob Bovin 2020-01-17 10:06
Har alltid något med. Kanske analogt idag.
B
Hej! Visst duger de 'mindre' kamerorna också, absolut! Det bevisar dina bilder här mycket bra! Som vanligt så är det fotografen och inte kameran som får till dom bästa bilderna.. Sen är det ju det här med möjligheten till beskärning och det dynamiska omfånget osv.. där är ofta skillnaden väsentlig, men det är ju en helt annan historia.. För mig så är min lilla Z50 en 'ta med på stan-kamera' som ändå har rätt så hög kapacitet, och då gärna med det lilla 'pannkaks' objektivet 16-50 mm. som inte väger nånting känns det som, sen finns det ju kompakter i verktygslådan här också som ryms i en liten ficka, men jag går också på stan ibland helt utan kamera, och det är riktigt skönt.. du skulle prova nån gång.. :-)
Hälsn!
Svar från bassa 2020-01-17 16:52
Hej Janne. ÖÄverlag i dag är kamerorna bra.
Att gå utan kamera är för mig omöjligt. Jag skulle nog vara tvungen att lägga in mig på en avvänjningskur.
Ha en fin helg.
/Bengt H.
Hej Bengt, fina bilder från Hötorgshallen, nr.5 med flickorna vid bardisken är kanon och berättar om miljön och den prickiga är ju inte heller dum....Jag köpte också en GX80 före jul och delar din uppfattning att det är en kompetent kamera....
Mvh Glenn
Svar från bassa 2020-01-17 16:54
Hej Glenn. Va kul att du har en lika dan. En riktigt liten bra kamera.
Ha en fin helg.
/ Bengt H.
Håller med Bob - du missar ingenting med den kameran. En perfekt street camera. Både Olympus och Panasonic är kända för sina bra kitobjektiv, optiskt väldigt bra till och med, om än inte så ljusstarka. Men man behöver kanske inte det väldigt korta skärpedjupet på stan?
Trevliga bilder, ett Hötorgshallsreportage.
//GöranR
Svar från bassa 2020-01-17 17:04
Hej Göran Tack!. Den är riktigt bra, och passar mig utmärkt att ha med mig i fickan, för att alltid ha en kamera med mig. Men att gå med min Nikon Z dagligen på stan känns underbart, om man bortser från att AF punkterna flyttas ofrivilligt, mot jackan, och går inte att låsa till mitten.
Ha en fin helg!
/ Bengt H.