Intryck avtryck från gator och torg. Hur tänker dom här personerna, hur är dom funtade?

Hej! När jag tog den här bilden här om dagen,och kollade den hemma, kom jag att tänka på personer som lurar av gamla människor pengar,

lurar sig in i deras hem och stjäl vad de kommer över.

 Min svärmor drabbades.

 När hon var ute och gick med sin rullator, kom det två unga trevliga kvinnor fram till henne och frågade vänligt efter vägen till ...

 Dom vecklade ut en stor Stockholmskarta,och visade på en lapp en adress dit dom skulle.

Min svärmor kollade kartan, och efter hon hittat adressen förklarade hon  var dom var, och visade på kartan  hur de skulle gå, för att hitta rätt.

 De unga kvinnorna tackade glatt och gick vidare, Det var så lite, sa min svärmor, och log tillbaka.

Men vad som hände under kartan var, att den ena kvinnan tog hennes plånbok från hennes väska som hängde på rullatorn, medan den andra kvinnan frågande, drog ut på tiden, genom att kolla på kartan. Hur är dom som sagt funtade, som tackade svärmor med ett varmt leende, och gick därifrån. Hur skulle man vilja bestraffa den här typen av brott, när gamla människor med självklar vänlighet släpper in personer, som påstår sig vara poliser  banktjänstemän osv? Eller stölder som min svärmor drabbades av  Jag vill inte ens nämna hur jag skulle vija bestraffa dem.

 Kvinnan på bilden är vad jag vet inte utsatt, men hon fick mig att tänka på hur gamla människor drabbas. /Bengt H.

Inlagt 2020-01-30 06:52 | Läst 2577 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Straffarbete några år i en gruva.
Hej Bengt,
Det rent ut sagt för jävligt.
Det finns nog många förklaringar till detta. Men öppenheten inom EU är ju en förklaring. Vi importerar inte bara de goda sidorna utan också de onda sidorna av ett EU med dess stora ekonomiska klyftor.
Vi importerar alltså brottslighet för vi har det ganska bra och är fortfarande godtrogna.
De som rånar våra pensionärer, ovh våra svaga skall straffas enligt vår lag och utvisas på livstid.
Våra politiker förstod inte vad EU betydde å de vill inte erkänna misstaget.

Må kvinnan på bilden få vandra uppför Kåkbrinken i frid.

Ha det gott
Bob
jkm 2020-01-30 10:48
Väl talat Bob!! Ha det gött!
syntax 2020-01-30 10:54
Till skillnad från de tongivande politikerna var vi var ganska många som förstod Bob - åtminstone hade vi mycket obehagliga aningar. Strax under halva folket (valmankåren) skull det visa sig. Vi talade oss hesa mot EU. Varnade och varnade - men det hjälpte inte.
MikaelSB 2020-01-30 12:06
Jag tror inte problemen har med EU eller den fria rörligheten inom unionen att göra. Det finns begränsningar och villkor i rörligheten inom EU som kan tillämpas för att hålla de mer uppenbara problemen på håll. I Sverige är EU och Schengenavtalet ett sorts alibi för att spara in på tull och gränsskydd, samtidigt som forcerade utvisningar - och det polisiära arbetet som leder dit - är något som lätt animerar heta reaktioner från en massa av välvilliga idioter.

Detta är snarare resultatet av en inhemsk politisk oförmåga än något som av EU skyfflats på oss.
En tröst kan ju vara att svenskar inte är så djävliga. Detta är, precis som konstateras här ovan, ett importerat problem.
När jag åkte runt världen som ung sjöman i slutet av 1950-talet, fick jag lära mig att det fanns allehanda slags människor. Typer med ett handlingsmönster som vi här hemma (på den tiden) inte kunde göra oss en föreställning om.
Lagföring, straff, och förpassning ur landet utan att kunna återvända, är vad som gäller för den sortens folk.
Nils-Erik Eriksson 2020-01-30 09:20
Tänka sig, jag upplevde detsamma under min tid,som sjöfarare/NE
Förfärligt! Hemskt att sådant här händer, beklagar verkligen din svärmor och alla varma tankar till henne och familjen!

Men, samtidigt förfärligt att se de omedelbara reaktionerna - hur enkelt man gör det för sig; ut med alla (?) utlänningar och invandrare som alla jävlas med oss snälla, goda och godtroget naiva svenskar; ut med dem så blir allt bra och brottsligheten försvinner. Snacka om godtrogenhet.

Det står ingenstans i ditt inlägg om nationaliteten på de "trevliga unga kvinnorna". Och om så vore skulle det inte spela nån roll. Den som begår brott ska naturligtvis lagföras. Oavsett nationalitet eller var de är födda.

Invandrare och utlänningar och andra inte födda i Sverige begår brott. Men inte alla. Svenskar/svenskfödda begår också brott, men inte alla. Man kan inte och får inte dra alla över en kam. Och brottsligheten i Sverige är inte "importerad". Den har funnits ändå, även utan invandring. Brottsligheten har heller inte ökat, med eller trots invandringen.

Hoppas det gick bra till slut för din svärmor.

Fin bild!

//GöranR
syntax 2020-01-30 11:13
Du är mer än lovligt vilseledande Göran - eller vilseleder du med flit, så att det skall passa någon slags opportunitet. Läs offentlig brottsstatistik. Här handlar det inte om brottslighet generellt, utan om en mycket specifik väldefinierad brottslighet - det vill säga bedrägliga förespeglingar följt av stöld mot äldre och försvarslösa. Den brottsligheten är till 95% importerad, och har alltid varit det. Det är en synnerligen moraliskt motbjudande verksamhet som svenskar till en försvinnande liten del ägnar sig åt. Så tyvärr – om det stöter din PK.
ehrsa 2020-01-30 11:16
Bra skrivet Göran. Visst är det så som du säger, känns som 'drevet' gick igång här..
Hälsn!
Glempis 2020-01-30 12:18
Peter, det hade varit intressant om du någon gång redovisade var dina siffror kommer ifrån...
syntax 2020-01-30 13:51
Nu är jag inte din lärare Glenn - men jag använder enkla sökord på internet. Det får du alltså jobba med alldeles själv om du är intresserad.
Alternativt kan man titta på i laga kraft vunna domar när det gäller denna typ av brottslighet. Då finnar man att i de flesta fallen framgår etniciteten i texten genom namn eller annat, eller att frågan om utvisning eller ej kommer upp - vilket den ju inte gör om det handlar om en svensk medborgare. Saken är så minerad och medvetet fördold att man måste anstränga sig lite för att ta fram fakta.
Jag redovisar nu detta för dig och andra, då jag inte gillar att rundsnacket mot mina uppgifter riskerar att förminska det vidriga lömska brott som Bengts svärmor råkade ut för.
Glempis 2020-01-30 13:59
Tunt med källor alltså, kan inte påstå att jag är förvånad.....
syntax 2020-01-30 14:04
Det är ju knökfullt med källor jag hänvisar till - försöker du bluffa dig fram? - Men du är kanske för lat att gå igenom domstolshandlingar?
Nils-Erik Eriksson 2020-01-30 14:30
Nu är jag litet besviken på dig Göran! Du brukar ju vara realistisk i dina kommentarer , så varför inte denna gång? /NE
gorred 2020-01-31 00:52
Det är sant att viss brottslighet utförs av vissa personer. Men det gäller inte bara i Sverige, de här vissa personerna åker runt i Europa och finns överallt.
Vad jag vänder mig emot är snacket om ett ”importerat problem”, dvs som jag tolkar det som om det handlar om invandrarna i Sverige som så lätt dras över en kam. Vi importerar inte brottslighet, och vi gör det inte för att vi är ”godtrogna” eller naiva. Utlänningar och invandrare är dessutom inte samma sak.//GöranR
Ledsamt, tråkigt och som Bob säger, för jävligt helt enkelt. Hur dom är funtade vet inte jag, men att det inte är vanliga, någotsånär lyckliga människor, är väl självklart. Du säger inget om nyanlända vilket Bob och Peter gör och om dom har rätt i det här fallet vet inte jag. Hälsningar/ Björn
Bra bild och bra text, förfärligt att man inte ska kunna hjälpa någon utan att bli lurad eller bestulen... Jag ser också ett dilemma i detta, vilket samhälle får vi om vi inte vågar hjälpa dem som behöver hjälp?
Mvh Glenn
Hej igen. Vilka som utför den här typen av brott vet inte jag, men vill inte att det riktas indirekt mot någons hudfärg. Här finns nog alla kulörer.
Snarare är det nog så, som Bob skriver, att vi är av uppfostran godtrogna, och att öppenheten mellan våra länder gör att vi besöks av både goda, men också känslokalla ligor och annat tvivelaktigt folk.
Men det betyder inte att vi svenskar är oskyldiga.
Knarket har förstört tjuvaheden. De beroende och langarna tycks strunta i följderna när det begås brott.
När jag spelade med Sveriges Jazzband på svenska fängelser fick man på den tiden ett diplom av fångarna som man satte på ytterdörrens insida. Det skyddade oss mot inbrott, och om någon bröt mot det råkade dom illa ut av de ledande fångarna. Det är otänkbart att ett sådant diplom skulle gälla i dag.

Det som fick mig att skriva dagens blogg, var inte vilka som utför den här fega ruggigt obehagliga typen av brott, utan snarare hur dom tänker, eller tycks vara helt befriade från ångest vad dom har gjort mot oskyldiga gamla människor. Vore intressant att höra någon psykologs tankar om det.
När det gäller min svärmor kan jag inte fråga henne om det var nyanlända, utlandsfödda eller inte, eftersom hon har gått bort, och egentligen är det ointressant... Jag frågade min sambo Ingrid, hon visste inte men berättade att dom talade svenska. / Bengt H.

.
syntax 2020-01-30 16:21
OK Bengt. Jag måste ändå påpeka att gruppen utlänningar eller invandrare varken är en etnicitet eller en hudfärg. Det finns alla möjliga sorters människor inom dom grupperna. Likförbaskat är dom grovt överrepresenterade, nästan helt dominerande, när det gäller de brott vi talar om - och det kan jag bevisa genom domstolshandlingar. Vill vi sedan veta hur det ligger till i äldre tider, så vet varje utredare inom polisen (som numera är pensionär) detta. Det är bara att fråga. Den populäre GW vet detta.
Det är frågan just om ett mycket osvenskt brott. Vi svenskar är alltså rätt så oskyldiga i sammanhanget.