Konsten att bli tillfreds med det man har

Begagnatmarknaden för Fujifilm - död?


Fujifilm 16/1.4 @ f/1.4

Idag åkte jag och dottern iväg för att plocka lite jordgubbar. I väskan hamnade Fuji's 23/1.4 och 16/1.4. Mr 16 har inte fått andas så mycket luft på sistone då jag även har Fujifilm's 14/2.8. Vikten är behagligare när 14/2.8 är med istället.

Har haft 14/2.8 ute på försäljning en stund - 1 däcksparkare har visats sig annars har det varit stendött. Bläddrar man bland annonserna så ser man att det är fler som sliter med att bli av med sina Fuji-prylar. Troligen finns det för få av oss som kör med Fuji. Hur som, jag är fortfarande inte säker på om 14 eller 16 ska lämna boet. Kanske sätter jag ut båda på annons så får ödet avgöra...

Inlagt 2016-06-28 13:06 | Läst 1621 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fujifilm har blivit väldigt populärt, så det låter lite konstigt. Jag vet inte vad du satt för pris, men min erfarenhet är att få eller ingen hör av dig om de tycker att priset för högt istället för att pruta. Jag har flera gånger fått helt olika respons med bara en liten justering av priset mellan två annonser.
Det går inte så lätt att sälja Canonprylar heller just nu. Kanske många sparar pengar till semestern eller så har vi bara otur.

När X-T2 kommer blir det säkert bättre fart på just Fuji objektiv. X-T1 var en succé men X-T2 lär bli flera steg bättre. Det har jag redan sett i och med X-PRO2. Nu duger Fuji till de flesta typer av fotografering.
Dat gjorde de inte riktigt tidigare. Många köpte och blev besvikna. Kameran var inte allround nog för deras behov.
Det är därför jag bestämt mig för att satsa helt på Fuji och sälja av mina Canonprylar.
Så Fuji lär fortsätta växa det är jag helt övertygad om.
Svar från Jonas Seffel 2016-06-28 17:35
Ja, sen jag köpte X-Pro2 har jag inte saknat 5Dmk3/6D alls - nu funkar kameran precis som jag vill utan massa ologiska missar vid autofokus osv.