Lite smutt

Konsten att bli tillfreds med det man har

Svårt att fånga verkligheten

Var iväg till Lungälvsravinerna i Brattfors. En väldigt vacker plats, men ack så svår att fotografera. När man går där så ser man hur fint det är, men att lyckas förmedla det via fotografi är desto svårare.


Canon EF 17-40/4L USM @ f/4 med polfilter

Av nån outgrundlig anledning så fick jag för mig att köra f/4 på ovanstående bild. Hur som haver, vid Lungälvsravinerna är terrängen tämligen tät - det är alltid något med i bild som man är ointresserad av. Däri ligger utmaningen. Jag lyckades inte riktigt få de bilderna jag ville ha under detta besök, men skam den som ger sig.


Canon EF 35/1.4L USM @ f/1.4

Får man inte riktigt till det med skärpa överallt så kan man lika gärna försöka med en suddig bild. Ovanstående är en dubbelexponering där båda bilderna är tagna vid f/1.4. Provade även "Camera Landscape"-profilen i Lightroom. Profilen har en tendens att överdriva färgerna tämligen kraftigt men här funkade det rätt bra. Grönskan såg inte riktigt ut så i verkligheten, men bilden överträffar verkligheten brukar man väl säga?

Postat 2014-08-09 19:43 | Läst 1798 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Två printar



Canon EF 35/1.4L USM @ f/1.4

Sommaren har inte bjudit på särskilt mycket naturfotografi för min del. Jag har inte riktigt känt suget efter att gå ut i skogen. Sommaren tillhör inte min favoritmånad när det kommer till naturfotografi. Däremot har jag utvärderat min 35/1.4 en god del. Det är ett tämligen trevligt objektiv, om än relativt stort och tung. Objektivet i fråga sitter på kameran större delen av tiden.


Printar från 35/1.4L och Olympus E-P5 med 17/1.8

Fick äntligen anledning att prova Crimson's "silver print". Glittrar kanske aningens mer, men hade dock förväntat mig lite mer. Det blir helt klart något helt annat när beskådar en papperskopia jämfört med att stirra sig blind på en tråkig skärm. Kanske borde satsa på att printa månadens bästa bild?

Postat 2014-08-01 14:41 | Läst 1620 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera