Konsten att bli tillfreds med det man har

Sommarfilm #1: Midsommar

Midsommar fick dokumenteras med Konica Autoreflex T med tillhörande 40/1.8. I kameran hade jag stoppat en Ilford FP4+. Hade ropat hem kameran på Tradera några veckor tidigare - fräsch som en nyponros. Något orutinerat att ta en helt oprövad kamera för att dokumentera midsommar med. Men det gick det med. Som vanligt visade det sig vara svårt att pricka skärpan med Konican. Tyckte jag var noga, men det ville sig inte helt. Kanske är 40/1.8 som är problemet? Det är nästan bara den jag kör när jag använder Konican.

Gissningsvis ger kameran alldeles för långa slutartider vid tider långsammare än 1/125, flertalet negativ var ordentligt tjocka. Jämförde bara på känsla med min T3 - klicka på slutaren exakt samtidigt med samma tid och lyssna. T3:an slår igen tidigare och den har jag inte haft några problem med, får se om jag vågar mig på att skruva lite.

Väl mött!

Inlagt 2021-06-29 23:17 | Läst 708 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det blev bra bilder, trots inkörnings "problemen".
Är det snittbild eller prisma för avståndsinställningen?
Bilderna du visar är härliga minnesbilder som verkligen känns "härlig midsommar".
// Conny
Svar från Jonas Seffel 2021-06-30 09:17
Tack så mycket!
På T är det prisma och på min T3 är det snittbild. Jag får öva lite - dem är trevliga Konicorna!
connyM 2021-06-30 15:57
👍
// Conny